Για αυτήν τη συνταγή δεν έχω να σου πω πολλά λόγια. Είναι από τις λίγες που θα σου έλεγα φτιάξ’ την ΑΜΕΣΩΣ για να γευθείς τη βελούδινη ηδονή της κρέμας και την αποπλάνηση του βουτυρένιου μπισκότου! Πραγματικά, αξίζει δέκα αστέρια πάνω από την ανώτερη βαθμολογία σπιτικής τάρτας λεμόνι που υπήρξε ποτέ!
Σου προτείνω να τη φτιάξεις όπως εγώ σε ατομικά μεγέθη χρησιμοποιώντας ένα ταψάκι για μάφιν καλά βουτυρωμένο ή ατομικά μπολάκια σιλικόνης κατάλληλα για φούρνο.
Υλικά
για την μπισκοτένια-θεϊκή- βάση:
- 250γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις
- 125γρ βούτυρο αγελαδινό
- 1 αβγό
- 20γρ ζάχαρη
- 2 φιαλίδια βανίλιας
- μία πρέζα αλάτι
για την κρέμα λεμόνι
- ξύσμα και χυμό απο δύο λεμόνια
- 2 αβγά
- 75γρ μαργαρίνη, λιωμένη
- 20γρ κόρν φλάουρ (νισεστές)
- 230γρ ζάχαρη
Πώς το φτιάχνουμε
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη της βάσης να ενσωματωθούν καλά, τυλίγουμε τη ζύμη σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα
- Για να φτιάξουμε την κρέμα, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη με έναν αβγοδάρτη
- Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε
- Λιώνουμε και προσθέτουμε τη μαργαρίνη(προσοχή να μην καίει όταν την ρίξουμε στα αβγά και μαγειρευτούν)
- Ρίχνουμε το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε το ταψάκι για μαφιν μας ή τις φόρμες σιλικόνης
- Απλώνουμε τη ζύμη της τάρτας μας με το χέρι και τα δάχτυλα μας στα φορμάκια απο την βάση μέχρι ψηλά στα τοιχώματα τους.
- Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στη βάση και τα τοιχώματα από τα ταρτάκια για να ψηθούνε ομοιόμορφα.
- Ρίχνουμε το μίγμα, και το ψήνουμε για 35′-40′
- Όταν ψηθούν οι Λέμον παϊ μας, τις αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα και μετά πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη ή άχνη ζάχαρη.
Εγώ δεν άντεξα έφαγα σήμερα ήδη δύο για πρωινό και νομίζω πως το βράδυ προβλέπεται μεγάλος αγώνας για να κρατηθώ μακριά τους! χαχα
You already used all votes