Τάρτα Σοκολάτας. Η Βασίλισσα της Γεύσης.

22

Υπέροχη και εύκολη τάρτα σοκολάτας με τυρί κρέμα μασκαρπόνε. Με την προσθήκη τυριού κρέμα στην γέμιση αλλάζω την κλασική σοκολατένια τάρτα ώστε να θυμίζει σοκολατένιο τζίζκεϊκ. Πουτανιά;; χεχε

Poytania GIF

Η βάση της τάρτας είναι η σούπερ συνταγάρα μου για ζύμη τάρτας που κάνει για πολλές χρήσεις, αλμυρές και γλυκές συνταγές!

Θα την βρείς εδώ: ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ (Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ)

Ολόκληρη η συνταγή παρακάτω:

ταρτα. σοκολατα

Τάρτα Σοκολάτας. Η Βασίλισσα της Γεύσης.

5 from 2 votes
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιο
Μερίδες : 12 μερίδες

Υλικά

Για τη βάση τάρτας:

Για τη γέμιση:

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρες 35% λιπαρά
  • 100 γρ τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα
  • 200 γρ. κουβερτούρα τουλάχιστον 50% κακάο
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος με αμύδαλα (πχ λακτα αμυγδάλου ή ΙΟΝ αμυγδάλου)
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 5 γρ. ζελατίνη σκόνη ή δύο φυλλα ζελατίνης

Οδηγίες

Για τη βάση τάρτας:

  • Ανοίγουμε με έναν πλάστη την κρύα ζύμη (την φτιάξαμε με τις οδηγίες της συνταγης παραπάνω) αφού την πασπαλίσουμε με αλεύρι για να μη κολλάει.
  • Μεταφέρουμε σε μία βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 25cm
    Πιέζουμε καλά τη ζύμη με τα δάχτυλά μας για να κολλήσει καλά στα τοιχώματά της. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη βάση της ζύμης σε πολλά σημεία.
  • Απλώνουμε μια λαδοκολλα και ρίχνουμε όσπρια/ρύζι για βάρος ώστε να μη φουσκώσει η τάρτα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C στον αέρα για 30 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο, βγάζουμε το βάρος και ξαναβάζουμε στον φούρνο για 20 λεπτά ώστε να πάρει χρωμα. Τα όσπρια/ρυζι που έχουμε χρησιμοποιήσει για βάρος δεν μπορούμε να τα μαγειρέψουμε. Τα κρατάμε στην άκρη και τα χρησιμοποιούμε ξανά μόνο ως βάρος για τις τάρτες.

Για τη γέμιση:

  • Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και την σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομμάτια για να λιώσουν πιο εύκολα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το τυρί κρέμα ώσπου να αρχίσει να αχνίζει. λίγο πρίν βράσει κλείνουμε τη φωτιά.
  • Προεργασία ζελατίνης: (Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με νερό. Το νερό θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κρύο (ακόμη καλύτερα αν περιέχει παγάκια). Τα αφήνουμε για 3 – 5 λεπτά να μαλακώσουν και να γίνουν σαν μεμβράνη. Τα στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας, για να απομακρύνουμε τα νερά.)
    Αφου ειναι ετοιμη η ζελατίνη την προσθέτουμε στη ζεστή κρέμα γαλακτος και ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και περιμένουμε 5 λεπτά.Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα. 
  • Περιχύνουμε σε κρύα ψημένη βάση και αφηνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1-2 ώρες.
  • διακοσμούμε με φρούτα οπως σύκα, σταφύλι κτλ και αλάτι. Σερβίρουμε.
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
5
ΤΕΛΕΙΟ
0
1
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία




Close
Μάνα μου! .
Ξέρω τι Έφαγες Πέρσι το Καλοκαίρι © Copyright 2025. All rights reserved.
Close