Θα μου πείς τώρα: χρειάζομαι ακόμα μία συνταγή για brownies;
Και θα σου απαντήσω σοβαρά και επιτακτικά: ΝΑΙ! Αυτή η συνταγή δέν είναι μία απλή συνταγή για καθημερινά brownies, αν και είναι πολύ απλή και εύκολη. Είναι φανταστικά, έξτρα Μαστιχωτά! έξτρα γλυκά! έξτρα “άγιος βαλεγδύνος”! μιάς που σε λίγες μέρες έχουμε τον καθιερωμένο εορτασμό του. Μεγάλη η χάρη του… Θαυμαστά τα έργα του… (και τέτοια)…
Το καθιερωμένο άσμα συνταγής. Πάτα πλέι, μάνα μου!
Πού μείναμε; ά:
Είναι μία συνταγή αυτή λοιπόν που εάν είσαι φαν της σκληροπυρηνικής σοκολάτας θα θέλεις να την φτιάχνεις κάθε μέρα. Ωστόσο μη το κάνεις, γιατι το πεντάκιλο το έχεις στο τσεπάκι σου σε λιγότερο από εβδομάδα! Στανταράκι μάνα μου. Άσε που είναι τρομερά λιγωτικά. Φανταστικά μέν, δεν μπορείς να φάς πάνω από δύο-τρεις μπουκές δε… (εάν μπορέσεις είσαι πολύ φίλη/ος μου! χαχα) Ευκαιρία να γλυκάνεις το ταίρι σου με μια μπουκιά και να περάσετε κατευθείαν στο ψητό. Όπως αρμόζει στη μεγάλη εορτή αυτή (χαχα)
Η συνταγή είναι πανεύκολη οπως περιέγραψα στην αρχή, δηλαδή για να τη φτιάξεις θα χρειαστείς ένα κουτάλι (ή σπάτουλα) και ένα μπολ.
Το μεγάλο μυστικό για να πιάσουν την φανταστική ξανθιά “πέτσα” σοκολάτας οπως στις φωτογραφίες μου, είναι να λιώσεις το αγελαδινό βούτυρο μαζί με την ζάχαρη πριν τα ανακατέψεις στο μίγμα.
Α, και δε θέλω μαργαρίνες και χαζά. ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ, ΜΑΝΑ ΜΟΥ! ΑΚΟΥΣ; (χαχα)
Φυσικά και δεν μπορώ χωρίς να γίνω σούργελο. Μετά το φανταστικό μας διάλειμμα για το καθιερωμένο άσμα μας και διαφημίσεις, νομίζω ήρθε η ώρα να σου δώσω τη συνταγή για να μη σε κρατάω σε αγωνία.
Ώρα να ντυθείς κατάλληλα. ΌΧΙ ΤΟ ΛΑΜΈ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ… όχι από τώρα! ΒΓΑΛ’ ΤΟ! ώρα να βάλεις την ποδιά λέμε! Άσε τις Λάκτες λοιπόν φέτος και μπές στη κουζίνα! Έχουμε μάθημα ζαχαροπλαστικής!
Brownies σοκολάτας: Τα Ερωτιάρικα.
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιοΥλικά
- 180 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 100 γρ. κουβερτούρα με περίπου 50% κακάο (χωρισμένη σε 50 και 50γρ)
- 300 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 3 αβγά μεγάλα(Large). σε θερμοκρασία δωματίου.
- 3 βανίλιες φιαλίδια
- 100 γρ. κακάο σκόνη
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. αλάτι
- 200 γρ σταγόνες σοκολάτας γάλακτος (chocolate chips)
Οδηγίες
Προετοιμασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180°C, στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ενα ταψάκι ή γυάλινο πυράντοχο σκεύος 25χ25εκ. αφήνωντας αρκετή άκρη προς τα πάνω για να τραβήξουμε και να βγάλουμε απο το σκεύος τα brownies μας όταν γίνουν. Ευκολάκι!
Πώς τα φτιάχνουμε
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τα 50γρ κουβερτούρα(τη μισή) και προσθέτουμε τη λευκή και τη καστανή ζάχαρη σταδιακά να λιώσει και αυτή. ΠΡΟΣΟΧΗ: πρέπει να γίνει σε πολύ χαμηλή φωτιά για να μη καεί το μίγμα. Άλλος εύκολος τρόπος είναι να λιώσουμε το βουτυρο μαζί με τη σοκολάτα σε ένα μπολ στο φουρνάκι μικροκυμάτων. Ανοίγουμε ανα 30 δευτερόλεπτα και ανακατεύουμε καλα ώσπου να λιώσει. Αφού λιώσουν και το βούτυρο και η σοκολάτα και έχουν γίνει ένα λείο γυαλιστερό μίγμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ξανά ώσπου να λιώσει και να ενσωματωθεί και αυτή.
- Σε αυτό το στάδιο, προσθέτουμε και ανακατεύουμε γρήγορα ένα-ένα τα αβγά και τις βανιλιες.
- Προσθέτουμε τη σκόνη κακάο(κοσκινισμενο για να μην έχει γρομπαλάκια, το αλεύρι το αλάτι, την υπολοιπη 50 γρ κουβερτούρα σε χοντροκομμένα μεγάλα κομματια και τις σταγόνες σοκολάτας ολόκληρες. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα.
- Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί με τη λαδόκολλα και το απλώνουμε να πάει παντού. Ψήνουμε για 30 λεπτά και μετά ανοίγουμε τον φούρνο και δοκιμάζουμε αν ψήθηκαν με το κόλπο με την οδοντογλυφίδα(Βάζουμε μια οδοντογλυφίδα εώς το κεντρο των μπράουνις μας και τη βγάζουμε).
- Σε αυτή τη συνταγή δεν πρέπει να βγαίνει η οδοντογλυφίδα με υγρό άψητο μίγμα αλλα ούτε και τελείως στεγνή. Αν δηλαδή όταν βγαίνει η οδοντογλυφίδα φαίνονται μερικά ψιλο-υγρά τρίμματα, τα brownies μας είναι έτοιμα. (Συνήθως θέλουν 33-37 λεπτά στον φούρνο άρα τσεκάρετε καθε 2 λεπτά μετα το μισάωρο για να είστε σίγουροι.)
- Αφήνουμε το ταψί να κρυωσει ΤΕΛΕΙΩΣ πριν κόψουμε τα μπράουνις σε φέτες. Μη κανεις ζαβολιά, θα αρχίσουν να τριβονται. κρίμα είναι μάνα μου.
- Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου σκεπασμένα για μία εβδομάδα.
Ωραίο θα το κάνω
Πωπωπω τί ωραίο θα το κάνω
Νόστιμο, μια βόμβα σοκολάτας και εύκολη η περιγραφή. Δεν είχα δυο φακελάκια σταγόνες και με το ένα ήταν αρκετά.
Επίσης, θα ήθελα μια διευκρίνηση για την ζάχαρη. Όταν λέμε καστανή ενωουμε καστανή κρυσταλλική η την πιο πυκνή, Brown sugar.
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και τη Βαθμολογία Margaret , Στη ζάχαρη χρησιμοποίησα καστανή κρυσταλλική. Την πιο πυκνή με τις μελάσες τη χρησιμοποιώ φανατικά στα cookies! Δες τη συνταγή μου για Chocolate Chip Cookies της Αγγλίδας Γιαγιάς εαν εισαι φαν! https://kserotiefages.gr/chocolate-chip-cookies-tis-agglidas/