Εύκολη ομελέτα για πρωινό γεύμα πλούσια σε αρώματα και χορταστική!
Και ποιός δεν έχει προσπαθήσει να φτιάξει ομελέτα. Μη κοιτάς εσύ άσχετε, για τους αλλους λεω που τουλάχιστον ξέρουν να φτιάχνουν 3 αβγά!
Δεν είναι καμιά επιστήμη που απαιτεί δεξιότητες σεφ, άν και πολλά εστιατόρια τεστάρουν τους βοηθούς σεφ πρίν τους προσλάβουν με το εάν ξέρουν να κάνουν ομελέτα, ναι είναι αλήθεια… 🙂
Η βασική συνταγή ομελέτας ειναι για αρχάριους, και πολύ ευκολη. Κι όμως αγαπητέ Τεμπέλη ξέρω ό,τι πολλές φορές βγαίνει χάλια. Σαν σφουγγάρι, μαυρισμένη, κολλημένη, άγευστη, ανάλατη και άλλα πολλά επίθετα. Κατευθείαν για τον κάδο σκουπιδιών.
Θα σου δώσω την εύκολη συνταγή που θα ανατρέχεις όταν θέλεις να κανεις την ομελέτα που θα εντυπωσιάσεις το αμόρε και θα έχει ένα μυστικό γεύσης!
Στην δική μου εκδοχή λοιπόν, την διαφορά απο τις “κοινές” ομελέτες την κάνει ο μυρωδάτος βασιλικός μαζί με την αυθεντική γεύση του Ιταλικού τυριού Pecorino. Μαζί συνθέτουν την απίστευτη σάλτσα pesto! Σίγουρα έχεις δοκιμάσει την μακαρονάδα, ώρα να φέρουμε το άρωμα καλοκαιριού και στην ομελέτα μας! Ωπα, κατσε μην κλεινεις την σελίδα, την σάλτσα θα την πάρεις έτοιμη απο το σούπερμάρκετ σε βαζάκι. —Τσαααακ! Ανατροπή! χαχα
Λοιπόν, ανέβασε μανίκια πιάσε 3 αβγά, το αντικολλητικό τηγάνι σου και βούρ στην κουζίνα!
Ομελέτα με Πέστο και Τοματίνια
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιοΥλικά
- 3 αβγά
- 2 κ.σ. μαργαρίνη
- 1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. Σάλτσα πέστο
- 3 τοματάκια ψιλοκομμένα (ή μισή ντομάτα κομμένη σε ψιλά κομματάκια)
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ σπάμε τα αβγά, τα χτυπάμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε τον ξερό βασιλικό(προαιρετικά) και αλατοπιπερώνουμε με μια-δυο “τσιμπιές” αλάτι και πιπέρι. Μη μου τα κάνεις λύσσα τα αβγά μάνα μου! πρόσεχε λίγο!
- Τοποθετούμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε την μαργαρίνη να λιώσει
- Με το που λιώσει ρίχνουμε το μίγμα με τα χτυπημένα αυγά, ανεβάζουμε την φωτιά σε μέτρια ένταση και φροντίζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα το μίγμα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
- Με μια σπάτουλα ή πιρούνι, σπρώχνουμε τις άκρες τις ομελέτας “προς τα μέσα” για να μην κολλήσουν στα τοιχώματα του τηγανιού.
- Όταν η ομελέτα έχει πάρει ένα απαλό χρυσαφένιο χρώμα από κάτω με τη βοήθεια ενός πιρουνιού την γυρίζουμε για να ψηθεί ακόμα ένα λεπτό απο την αλλη πλευρά. Προσοχή: ένα λεπτό αρκεί.
- Όσο περιμένουμε το τελευταίο λεπτό, απλώνουμε μία κουταλιά σάλτσα έτοιμης πέστο απο το βαζάκι, στην επιφάνεια της ομελέτας μας και πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα ντοματάκια.
- Διπλώνουμε στα δύο την ομελέτα και σερβίρουμε.