3τοματάκια ψιλοκομμένα(ή μισή ντομάτα κομμένη σε ψιλά κομματάκια)
Οδηγίες
Σε ένα μπολ σπάμε τα αβγά, τα χτυπάμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε τον ξερό βασιλικό(προαιρετικά) και αλατοπιπερώνουμε με μια-δυο "τσιμπιές" αλάτι και πιπέρι. Μη μου τα κάνεις λύσσα τα αβγά μάνα μου! πρόσεχε λίγο!
Τοποθετούμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε την μαργαρίνη να λιώσει
Με το που λιώσει ρίχνουμε το μίγμα με τα χτυπημένα αυγά, ανεβάζουμε την φωτιά σε μέτρια ένταση και φροντίζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα το μίγμα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
Με μια σπάτουλα ή πιρούνι, σπρώχνουμε τις άκρες τις ομελέτας "προς τα μέσα" για να μην κολλήσουν στα τοιχώματα του τηγανιού.
Όταν η ομελέτα έχει πάρει ένα απαλό χρυσαφένιο χρώμα από κάτω με τη βοήθεια ενός πιρουνιού την γυρίζουμε για να ψηθεί ακόμα ένα λεπτό απο την αλλη πλευρά. Προσοχή: ένα λεπτό αρκεί.
Όσο περιμένουμε το τελευταίο λεπτό, απλώνουμε μία κουταλιά σάλτσα έτοιμης πέστο απο το βαζάκι, στην επιφάνεια της ομελέτας μας και πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα ντοματάκια.