Δεν σου κάνω τον άγιο, άάάχ αμάρτησα! Χθες την νύχτα παράνομα άάάχ περπάτησα! Θα σου μιλάω στον ενικό σε αυτό το άρθρο αναγκαστικά γιατι το επιβάλει η κουλτούρα του στρίτ φούντ. Έφτιαξα ένα τέλειο μερακλίδικο σάντουιτς/χότ ντόγκ -όπως θές πέστο μάνα μου, μόνο ΦΤΙΑΞΤΟ ΚΑΙ ΦΑΤΟ!
Ενα σου λέω, όταν έχω έμπνευση ζωγραφίζω ο *π-μπιπ*! 🙂 Χθες λοιπόν που δεν είχα μαγειρέψει τίποτα, μου ήρθε έμπνευση μετά την δουλειά στο γραφείο να φτιάξω αυτό το θεσπέσιο χότ ντόγκ!
Βάλε το άσμα να παίζει… ναι πάτα πλέι, μην εισαι σνομπ επειδή ειναι ποιότητα!!! (χαχα) και δές πιο κάτω βήμα-βήμα πως το έφτιαξα… πάτα πλέι.. ΠΑΤΑ ΛΕΩ!
[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=b0ms7ECleoY” /]
#new_age Hot Dog, (ή Αλλιώς το χόντόκ του Μερακλή)
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιοΥλικά
- ψωμί
- βούτυρο
- λουκάνικα
- μαύρη μπίρα
- κρεμμύδι
- ζάχαρη
- τομάτα
- λάχανο
- τυρί τριμμένο παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί
Για την σος
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
Οδηγίες
- Έκοψα μία φρατζόλα ψωμί στην μέση και την ανοιξα στα δύο. Σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο την φρυγάνισα να "ξανανοιώσει" λιγο βρε αδερφέ, και την αφησα στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι άνοιξα ενα μικρό κουτάκι μαύρη μπίρα και έριξα τα λουκάνικα να βράσουν εκει μέσα.
- Παράλληλα έκοψα σε λωρίδες ένα κόκκινο κρεμμύδι και το έριξα στην άκρη του τηγανιού με την μπίρα όπου εβραζαν τα λουκάνικα για να μαλακώσει. Μίας που έπιασα το μαχαίρι έκοψα και τα υπολοιπα λαχανικά: το λάχανο και την τομάτα.
- Αφού βράσανε τα λουκάνικα μετα απο 3-4 λεπτά τα έβγαλα (τα αρώματα απο την μπίρα που έβρασε είναι θεϊκά) και πρόσθεσα λίγη ζάχαρη για να καραμελώσουν τα κρεμμύδια για ακόμη 2-3 λεπτά.
Για την σως
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι την μαγιονέζα την κρέμα βαλσαμικού και την μουστάρδα - έτοιμη!
Συναρμολόγηση
- Απλώνουμε σως σε όλο το ψωμάκι, πασπαλίζουμε με το τυρί, βάζουμε την τομάτα το λαχανο τα λουκάνικά μας, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και κλείνουμε το χοτ-ντόγκ όπως μπορούμε γιατι είναι τεράστιο/μερακλίδικο! χαχα - Καλή όρεξη!