Την έχεις ακούσει σίγουρα, μάνα μου, την έχεις φάει σε αραβικά εστιατόρια. Είναι μια συνταγή αραβική το tabouleh (προφανώς) αλλά κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ελλάδα και στα σπίτια μας. Μας ταιριάζει σαν χώρα γιατί διαθέτουμε σε πληθώρα όλα τα συστατικά που απαιτούνται.
Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ
Ταμπουλέ Σαλάτα με Ξινόμηλο
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιοΜερίδες : 1 σαλάτα
Υλικά
- 200 γρ Πλιγούρι
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 ξινόμηλο μέτριο μέγεθος, κομμένο σε κυβάκια
- 2 τομάτες μεγάλες, ψιλοκομμένες
- 1 αγγούρι ψιλοκομμένο σε κυβάκια
- 1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κλωναράκι φρέσκο δυόσμο μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. λεμόνι χυμό, φρεσκοστυμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 600ml νερό περίπου και μια κουταλιά του γλυκού αλάτι. Ρίχνουμε το πλιγούρι να πάρει μία βράση. Όταν ξεκινήσει να βράζει, κλείνουμε την φωτιά, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να απορροφήσει τα υγρά και να κρυώσει. Το πλιγούρι θα μαλακώσει και θα φουσκώσει.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα υλικά μας: το κρεμμύδι, τις τομάτες, τον μαϊντανό, το αγγούρι, το ξινόμηλο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το πλιγούρι(εάν έχουν μείνει υγρά το στραγγίζουμε) Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
Ακολουθήστε το μπλόγκ μαγειρικής μου στο google news, πατώντας το αστεράκι, για να σας έρχονται όλες οι καινούριες συνταγές μου στις ειδήσεις σας!
You already used all votes