Νόστιμο απλό και εντυπωσιακό πλιγούρι με μυρωδικά για να συνοδέψετε τα πιάτα σας.
Υλικά
-
50ml ελαιόλαδο
-
1 κούπα πλιγούρι
-
2 κλωναράκια ψιλοκομμένο θυμμάρι (μόνο τα φύλλα)
-
4-5 φυλλα μέντας
-
1 κλωναράκι δεντρολίβανο (μόνο τα φύλλα)
-
1λίτρο νερό
-
ξύσμα από 1 λεμόνι
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1 κουταλια της σούπας αγελαδινό βούτυρο
Πως το φτιάχνουμε
- Βάζουμε όλα μας τα υλικά εκτός απο το βούτυρο σε μία κατσαρόλα με το νερό για 15-20 λεπτά για να βράσουν.
-
Στραγγίζουμε, ξαναβάζουμε στην φωτια την κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε το πλιγούρι. Ανακατέυουμε. Σερβίρουμε με λιγο λεμόνι.
O Τρόπος της τεμπέλας…
Εναλλακτικά για τις τεμπέλες φίλες και φίλους στο 1 λιτρο νερό προσθέστε 2 τεμάχια Mπουκέτο Μυρωδικών Κnorr “Σπιτικός” κατευθείαν μόλις βρασει το νερό, ρίξτε το πλιγούρι σας, στραγγίξτε και βουτυρώστε.