Mέρος της σειράς συνταγών μου: “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ”. Τσέκαρε εδώ: www.kserotiefages.gr/apocalypse
Η “Levain Bakery” που βλέπεις στο screenshot παρακάτω είναι ο γνωστότερος φούρνος στη Νέα Υόρκη.
Είναι διάσημος για τα κούκις του και οι νεοϋορκέζοι κάνουν ουρές για να αγοράσουν ένα μπισκότο από εκεί, για να απολαύσουν με τον πρωινό τους καφέ.
Σου κάνω αυτή την εισαγωγή, μάνα μου, γιατί έφτασε η μέρα που θα σου δώσω τη συνταγή για κούκις με κομμάτια σοκολάτας και καρύδι. Η δεύτερη σε πωλήσεις μετά από το επιτυχημένο chocolate chip cookie τους.
Οι Νεουορκέζοι φάν της Levain, μοιράζονται σε δύο στρατόπεδα φανατικών. 1. του chocolate chip cookie, και 2. του μπισκότου με καρύδι και σοκολάτα. Και μάντεψε που βρίσκομαι εγώ.
Όταν πρωτοδοκίμασα αυτό το μπισκότο λίγους μήνες πρίν, που επισκέφτηκα την Νέα Υόρκη, ήθελα οπωσδήποτε να βρώ τη συνταγή.
ΠΕΘΑΝΑ στον συνδυασμό της γεύσης του αφράτου μπισκότου βανίλιας με τα κομμάτια χονδροκομμένης σοκολάτας.
Σοκολάτα που έλιωνε ηδονιστικά τη στιγμή που άνοιγα το μπισκότο στη μέση. Η αποκορύφωση όμως ήρθε λίγες στιγμές αργότερα που το μπισκότο προσέκρουσε στο στόμα μου και δάγκωσα τα κομμάτια κρατσανιστού καρυδιού. Ω, ΘΕΟΙ! Ο ΒΕΛΖΕΒΟΥΛ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΒΟΛΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ!
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ! Mετά απο αρκετές προσπάθειες τελειοποίησης της συνταγης, έφτασα στο ίδιο μουγκριτό που έκανα την μέρα εκείνη την πολιτεία της Νέας Υόρκης, σε εκείνο τον φούρνο που αναστενάζει καθημερινά πλήθος κόσμου.
Δές και άλλες συνταγές μου για παραδεισένια γλυκά, εδώ:
👉ΒΡΩΣΙΜΗ ΖΥΜΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ (ΝΑΙ, ΦΑΤΗΝ ΩΜΗ!) 👉 ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ 👉 ΠΑΝΚΕΙΚΣ ΜΕ ΣΩΣ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟΥ ΜΗΛΟΥ
Μπισκότα “New York” με Καρύδι και Σοκολάτα (VEGAN)
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιοΥλικά
- 200 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 120 γρ. Μαργαρίνη (απλή ή μαργαρίνη με άρωμα βουτύρου)
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- 50 γρ. μαύρη ζαχαρη (αυτή με τη μελάσα)
- 1/2 κ.γ. σόδα (φαγητού, σκόνη)
- 1 κλωνάρι βανίλια ή 3 φιαλίδια βανιλίνη
- 170 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε χονδρά κομμάτια με το μαχαίρι
- 70 γρ. καρύδια κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου ή αλλο φυτικο
Οδηγίες
Προετοιμασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δυο ταψιά φούρνου.
- Κόβουμε τα καρύδια και την σοκολάτα και τα κρατάμε στην άκρη.
Για τα μπισκότα
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη, τη καστανή και τη μάυρη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ ώσπου να ασπρίσει το μίγμα (να μη φαινεται σχεδον καθόλου η ζάχαρη).
- Με μία σπάτουλα (ή κουτάλι) προσθέτουμε και ανακατεύουμε το Αλεύρι, τη σόδα, το γάλα αμυγδάλου και τα σπόρια βανίλιας απο το κλωνάρι ή τα φιαλίδια της βανιλίνης
- Αφου ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε και τα καρύδια και τη σοκολάτα και τα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις.
- Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μίγμα και φτιάχνουμε 10 “ανώμαλα” μπαλάκια ζύμης, απο 5 σε κάθε ταψί. Τα πατάμε ελαφρά στην επιφάνεια με ενα πιρούνι να απλώσουν
- Τα ψήνουμε στους 190οC στον αέρα για 10 με 12 λεπτά. Προσοχή δεν θέλουν παραπάνω ψήσιμο. Θα τα βγάλετε και θα ειναι λίγο ρευστά στην αφή εαν τα ακουμπήσετε στην επιφάνεια. Όταν κρυώσουν σε 30΄περίπου σκληραίνουν και παίρνουν τη σωστή υφή.
Απίστευτη συνταγή! Μπράβο σου μεγάλε!