120γρ.Μαργαρίνη (απλή ή μαργαρίνη με άρωμα βουτύρου)
50γρ.καστανή ζάχαρη
50γρ.μαύρη ζαχαρη(αυτή με τη μελάσα)
1/2κ.γ.σόδα(φαγητού, σκόνη)
1κλωνάριβανίλιαή 3 φιαλίδια βανιλίνη
170γρ.κουβερτούρακομμένη σε χονδρά κομμάτια με το μαχαίρι
70γρ.καρύδια κομμένα σε μέτρια κομμάτια
2κ.σ.γάλα αμυγδάλουή αλλο φυτικο
Οδηγίες
Προετοιμασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δυο ταψιά φούρνου.
Κόβουμε τα καρύδια και την σοκολάτα και τα κρατάμε στην άκρη.
Για τα μπισκότα
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη, τη καστανή και τη μάυρη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ ώσπου να ασπρίσει το μίγμα (να μη φαινεται σχεδον καθόλου η ζάχαρη).
Με μία σπάτουλα (ή κουτάλι) προσθέτουμε και ανακατεύουμε το Αλεύρι, τη σόδα, το γάλα αμυγδάλου και τα σπόρια βανίλιας απο το κλωνάρι ή τα φιαλίδια της βανιλίνης
Αφου ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε και τα καρύδια και τη σοκολάτα και τα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις.
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μίγμα και φτιάχνουμε 10 "ανώμαλα" μπαλάκια ζύμης, απο 5 σε κάθε ταψί. Τα πατάμε ελαφρά στην επιφάνεια με ενα πιρούνι να απλώσουν
Τα ψήνουμε στους 190οC στον αέρα για 10 με 12 λεπτά. Προσοχή δεν θέλουν παραπάνω ψήσιμο. Θα τα βγάλετε και θα ειναι λίγο ρευστά στην αφή εαν τα ακουμπήσετε στην επιφάνεια. Όταν κρυώσουν σε 30΄περίπου σκληραίνουν και παίρνουν τη σωστή υφή.
Μικρά Μυστικά
Εαν θελεις να κάνεις την συνταγή τελείως "της τεμπέλας", άσε την μαργαρίνη εκτός ψυγείου 2-3 ώρες να μαλακώσει πολύ καλά. Μετά βάζεις όλα τα υλικά σε ενα μπολ ανακατεύεις φτιάχνεις μπαλάκια και ψήνεις!