ΝΕΑ ΣΤΗΛΗ στο μπλόγκ μου! Ξέρω τι Έφαγες Πέρσι το Καλοκαίρι, #otiexeitopsigeio
Ό,τι εχει το ψυγείο!
Είσαι φοιτητής; Είναι κυριακή και δεν προλαβες να ψωνίσεις για να μαγειρέψεις; Είναι τρείς τα χαράματα;
«μαζεύεις τα πράγματα,
σε 10 λεπτά έχεις φύγει,
Έξαλλος γίνεσαι στη τρέλα σου αφήνεσαι;
μα πρέπει να δείς τι θα γίνει;» (#πάολα #γαβ #λολ)Στείλε μου μια φωτογραφία με υλικά που έχεις στο ψυγείο/ντουλάπι και θα ετοιμάσω κάτι νόστιμο και γρήγορο για να τιθασεύουμε αυτήν την ακόρεστη πείνα… Εδώ σε θέλω καρδιά μου… (μην μου στείλεις μόνο λάδι και ζάχαρη… λίγο ντροπή! χαχα) 😋
Η πρώτη μου πρόταση λοιπόν στέφθηκε με επιτυχία! Ευτυχισμένος χαρούμενος φοιτητής έφαγε “γκουρμέ” πένες με παριζάκι και μια σταλιά κρέμα γάλακτος που την αραιώσαμε με νεράκι γιατι του έπηξε! Ε, είχε και λίγο μουστάρδα, και λίγο κρεμμυδάκι και λίγο μαργαρίνη με άρωμα αγελαδινού βουτύρου(νοστιμίζει τα πάντα μάνα μου, πάρε κι εσύ για να έχεις στο ψυγείο σου ειναι φθηνή!) και λίγο τριμμένο τυρί που έιχε ανοιχτό και ξεχασμένο απο “τότε”.
-Εντάξει, δεν ξίνισε κιόλλας! “Δεν πετάμε φαϊ!” μου είπε, και κρατούσε την κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ αγκαλιά λες και ήταν το δαχτυλίδι του γκόλουμ!
-Να διευκρινίσω πως η στήλη αυτή δεν περιέχει τοποθέτηση προϊόντος αλλά οι μικρές λεπτομέρειες είναι απαραίτητες για να μας τοποθετούν χρονικά στη στιγμή και τον τόπο του συμβάντος-
Ορίστε η συνταγή λοιπόν. Βάλε το άσμα κατω να παίζει. #ΠΟΙΟΤΗΤΑ . Πάρε έμπνευση και μαγείρεψε με #otiexeitopsigeio!
[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=-6WK9phbw7U” /]
Πένες με κρέμα Γάλακτος και Παριζάκι
Υλικά
- 100 γρ κρέμα γάλακτος
- 1/2 πακέτο πένες
- 2 κ.σ. μαργαρίνη με άρωμα βουτύρου
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκκομένο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 παριζάκι κομμένο σε κύβους
- 4-5 κ.σ. τυρι γκούντα τριμμένο
Οδηγίες
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε μία κατσαρόλα σε μπόλικο αλατισμένο νερό στον χρόνο που λέει στο πακέτο. (μη βαριέσαι ντε, βάλε χρονόμετρο στο κινητό σου!)
- Ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το παριζάκι.
- Βάζουμε ενα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε την μαργαρίνη να λιώσει και προσθέτουμε το κρεμμύδι για να μαλακώσει. Ρίχνουμε το παριζάκι και ανακατεύουμε λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τα τυριά να λιώσουν ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να δέσει η σάλτσα μας.
- Εάν είναι πολύ πηχτή η σάλτσα προσθέτουμε λίγο νερό απο τα μακαρόνια που βράζουν και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις πένες ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε