Η αγαπημένη μου εποχή του χρόνου είναι εδώ! Είχα και εγώ Χάλογουϊν στο χωριό μου στον Έβρο φυσικά. Γιατί εάν δε σε τρομάζουν οι γιαγιάδες στα χωριά του Έβρου που κάθονται φορώντας μαύρα ριχτά ρούχα, συνοφρυωμένες, σε μια καρέκλα μπροστά στο σπίτι τους και κοιτάνε με προκλητικό ύφος “τίνος είσαι ‘συ”, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να σε τρομάξει.
Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ
Αυτά τα αραχνιασμένα brownies δε θα σε τρομάξουν ωστόσο. Είναι σοκολατένια, με φοβερή κρούστα στην επιφάνεια. Γλυκά και ζουμερά μέσα και απίστευτα τραγανά στις άκρες. Το “αράχνιασμα” είναι φτιαγμένο με ένα εύκολο μίγμα από τυρί κρέμα, αβγό, αλεύρι και ζάχαρη. Ψήθηκες;
Μπράουνις Αραχνιασμένα (Halloween)
Εξοπλισμός που Χρειάζεσαι
- Ταψί φούρνου 25-30εκ
- Λαδόκολλα
- μίξερ
Υλικά
Για τα μπράουνι
- 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. κακάο
- 450 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 230 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 4 αβγά μεγάλα
- 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ (προαιρετικά. δυναμώνει τη γεύση της σοκολάτας)
- 2 φιαλίδια βανιλίνη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 340 γρ. κουβερτούρα κοντά στο 50% κακάο (όχι παραπάνω)
Για το "αράχνιασμα"
- 110 γρ. τυρί κρέμα
- 25 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC στο αέρα. Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι περίπου 25-30εκ
Για τα μπράουνι
- Με ένα μίξερ χτυπάμε τα αβγά, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι, τη βανιλίνη και τον στιγμιαίο καφέ για 2-3 λεπτά.
- Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τη μισή κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μην καούν. Αφού λιώσουν αφήνουμε σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά (να μην κοχλάζει το μίγμα) για 1-2 λεπτά ώστε α διαλυθεί καλά η ζάχαρη
- Τοποθετούμε την άλλη μισή κουβερτούρα σε μία σακούλα τροφίμων και βγάζουμε τα νεύρα μας χτυπώντας τη με ένα πλάστη/ποτήρι κτλ ώσπου α σπάσει σε μικρά κομμάτια.
- Προσθέτουμε το μίγμα με το βούτυρο στο μίγμα με τα αβγά αργά ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να ενωθούν τα δυο μίγματα.
- Προσθέτουμε τη σπασμένη κουβερτούρα και το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
- Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί με τη λαδόκολλα.
Για το "αράχνιασμα"
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
- Το τοποθετούμε σε ένα κορνέ ή σακουλάκι φαγητού, κόβουμε την άκρη και ζωγραφίζουμε με αυτό επάνω στο μίγμα με το μπράουνι ένα γεμάτο κύκλο στη μέση και γύρω του ομόκεντρους κύκλους ως την άκρη του ταψιού
- Με την άκρη ενός μαχαιριού τραβάμε γραμμές από το κέντρο του κύκλου προς την άκρη ώστε να κάνουμε το σχέδιο του ιστού αράχνης.
Ψήσιμο
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 30-35 λεπτά, τα πρώτα 20 λεπτά έχουμε σκεπασμένο το ταψάκι με αλουμινόχαρτο για να μην κιτρινίσει πολύ το σχέδιο με τον ιστό αράχνης.
Μικρά Μυστικά
- Μη μειώσετε τη ζάχαρη είναι μετρημένη ώστε να βγαίνει με επιτυχία η συνταγή.
- Προσοχή στο λιώσιμο της ζάχαρης, όσο καλύτερα διαλυθεί στο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, τόσο καλύτερα θα σχηματιστεί η αγαπημένη “πετσούλα” στην επιφάνεια των μπραουνι κατά το ψήσιμο.
Διατροφικές Πληροφορίες
Ακολουθήστε το μπλόγκ μαγειρικής μου στο google news, πατώντας το αστεράκι, για να σας έρχονται όλες οι καινούριες συνταγές μου στις ειδήσεις σας!