Μόνο με τρία (3) υλικά και μία αντικολλητική κατσαρόλα φτιάξτε τα ευκολότερα “μακ εν τσιζ” που έχετε φάει ποτέ. Και εάν δεν έχετε φάει ακόμη, καιρός να τα δοκιμάσετε γιατι είναι το απόλυτο αμερικάνικο κόμφορτ φουντ!
Α, και άκουσέ με, ναι εσύ! Σε σένα μιλάω στον ενικό. Έχω την προσοχή σου; λοιπόν:
Μήν μασάς με τα υλικά, σ’αυτή την συνταγή μπορείς να παίξεις και να την δοκιμάσεις με ό,τι εχεις στο ψυγείο και στο ντουλάπι. Ό,τι μακαρόνι δηλαδή(ς) έχεις, κάνει. Ότι τυρί που λιώνει έχεις, κάνει, βάλτο. Εάν δεν έχεις φρέσκο γάλα, βάλε εβαπορέ. Τις ποσότητες πρόσεξε μόνο μάνα μου, ε! Μη μου βάλεις μια χουφτα μακαρόνι με 5 κιλά τυρί και 5 πιτσιλιές γάλα δηλαδή λίγο έλεος, κάπου! Δε σε αντέχω! Μετά θα βγαίνεις να λές σαν αυτές τις κυριούλες τις ασχετούλες: “αχ, η συνταγή του Παρλιά-λ-ου δεν βγαίνει.” Θα σε τσουρομαδήσω, πρόσεξε! (αστειάκι) χαχαχα
Mac & Cheese “της Τεμπέλας”
Υλικά
- 500 γρ ζυμαρικά τύπου “κοραλάκι” ή ότι άλλο έχεις στο ντουλάπι
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα ή αραιωμένο εβαπορέ
- 150 γρ τσένταρ
- 50 γρ μοτσαρέλα
- 50 γρ γραβιέρα
- μοσχοκάρυδο τριμμένο
- αλάτι-πιπέρι
Οδηγίες
- Σε μία βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα για να βράσει
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να γίνουν τα ζυμαρικά μας. (θέλει περίπου 7-10 λεπτά)
- Προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα, και ανακατεύουμε πάλι, πολύ καλά ώσπου να λιώσουν και να γίνει μία κρεμώδες σάλτσα.