Γρήγορη συνταγή για νιόκι (ιταλικά ζυμαρικά από πατάτα) στον φούρνο με τυριά! … Κύριε πρέσβη, μας κακομαθαίνετε…
Υλικά
- 500γρ έτοιμα νιόκι (στα ψυγεία των σουπερμάρκετ)
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 1 αβγό
- 200γρ τριμμένη μοτσαρέλα
- 150γρ τριμμένη παρμεζάνα
- 3 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 3 αντζούγιες σε λάδι, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι από το βαζάκι με τις λιαστές τομάτες
- λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο (στη μύτη ενός κουταλιού του γλυκού)
- αλάτι, πιπέρι
Πώς τα φτιάχνουμε
- Βράζουμε τα νιόκι σε μια κατσαρόλα νερό με μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. (Προσοχή, δε θέλει παραπάνω γιατί είναι αλμυρές και οι αντζούγιες)
- Όταν αρχίσουν να έρχονται τα πρώτα στην επιφάνεια της κατσαρόλας τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό, ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα, τα ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και τα ρίχνουμε πάνω από τα νιόκι στο πυρέξ.
- Ψήνουμε στους 180ºC στον αέρα για 25′ σε μεσαία σκάρα του φούρνου και για άλλα 5′ στο γκρίλ ανεβάζοντας το πυρέξ στο πάνω μέρος του φούρνου ώστε να πιάσει ωραία κρούστα στην επιφάνεια.
Μία εναλλάκτική ειναι να προσθέσετε καπνιστά αλλαντικά κομμένα σε κύβους στο μίγμα αντί για αντζούγια και λιαστή ντομάτα! Εάν αλλάξετε την συνταγή σε αλλαντικών προσθέστε λιγο αλάτι παραπάνω. Καλή απόλαυση!
You already used all votes