Το καλοκαίρι στο ποτήρι μας!
Φτιάξτε τον και απολαύστε τον! Καλοκαιρινός, δροσιστικός 100% φυσικός Χυμός Καρπούζι (ή αλλιώς “καρπουζάδα”) με λεμόνι και άρωματα φρέσκου δυόσμου! Πραγματικά μαγευτικός!
Φυσικός Χυμός Καρπούζι με Λεμόνι και Δυόσμο
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιοΥλικά
- 1 μέτριο Καρπούζι
- 1 λεμόνι
- 1 κλωνάρι δυόσμο (τα φύλλα)
- πάγο
Οδηγίες
- Κόβουμε το καρπούζι σε φέτες και αφαιρούμε την ψίχα σε ένα μπόλ.
- Στύβουμε την ψίχα με τα χέρια μας καλά να απελευθερώσουμε όλους τους χυμούς του καρπουζιού.
- Ξεχωρίζουμε με ένα σουρωτήρι τον χυμό απο την ψίχα και τα κουκούτσια και τον ρίχνουμε σε μία κανάτα.
- Στύβουμε και ρίχνουμε στην κανάνα τον χυμο απο ένα μικρό λεμόνι(εάν μας αρέσει λιγότερο ξινό το προσαρμόζουμε)
- Σπάμε μερικά φύλλα δυόσμου με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε στην κανάτα.
- Γεμίζουμε πάγο και σερβίρουμε με καλοκαιρινές ομπρελίτσες (να κάνουμε και λίγο εφέ, ντέ!)
Μικρά Μυστικά
- Δε χρειάζετε καθόλου γλυκαντικό (ζάχαρη, μέλι) γιατί το καρπούζι ειναι πλούσιο σε φυσικά σάκχαρα.
- Εάν ειναι και απογευματάκι και έχουμε όρεξη για “τσιλάουτ” στο μπαλκόνι με φίλους, μπορούμε να σπικάρουμε τον χυμό με λίγο ρούμι. Υπολογίζουμε μία κούπα ρούμι για μία κανάτα 1,5 Λίτρου χυμού. Ή και παραπάνω… ποιός ειμαι εγώ για να σε κρίνω… 🙂
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
You already used all votes