Φανταστικά βουτυρένια μάφινς με φρέσκα μύρτιλα Έβρου! ΠΡΕΠΕΙ να τα δοκιμάσετε! Εγώ έγλειφα το σύρμα πρίν καλά καλά μπει το μίγμα στον φούρνο! χαχα
Υλικά
- 250γρ μύρτιλα
- 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 120γρ βούτυρο αγελαδινό
- 200γρ ζάχαρη
- 2 αβγά μεγάλα
- 5 φιαλίδια σκόνη βανιλίνη ή τα σπόρια απο ένα φασόλι βανίλιας (το βρίσκετε σε μπαχαράδικα. Δίνει μοναδικό αρωμα βανίλιας κατα πολύ ανώτερο απο την σκόνη που χρησιμοποιούμε συχνά, μιάς και ειναι το “πραγματικό” προϊον – δοκιμάστε το)
- 120ml γάλα
Πώς το φτιάχνουμε
- Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC στον αέρα
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για 2 λεπτά ώσπου να αφρατέψει το μίγμα μας
- Προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι
- Χαμηλωνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.
- Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τα μύρτιλα και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας σπάτουλα.
- Μοιράζουμε τη ζύμη σε φορμάκια για muffins και ψήνουμε στους 180oC για περίπου 30-40 λεπτά. Καταλαβένουμε οτι είναι ετοιμα όταν η επιφάνεια τους ειναι στεγνή και χρυσαφένια και βάζοντας μέσα μία οδοντογλυφίδα βγαίνει χωρίς καθολου μίγμα ζυμαριού.
Καλή απόλαυση!!
You already used all votes