Δώστε υπέροχη γεύση στην φέτα σας με φρέσκα βότανα και μπαχαρικά συντηρώντας την ταυτόχρονα και παρα πολυ καιρό στο ψυγείο! Αυτό ειναι ένα αρκετά γκουρμέ αλλα πανεύκολο μυστικό για να απολαύσετε έναν ιδιαίτερο μεζέ με ένα καλό λευκό ή ρόζέ κρασί τωρα που ανοίγει ο καιρός και να εντυπωσιάσετε την παρέα! Παρακάτω σας δίνω την συνταγή που κάνω εγώ και δίνει υπέροχη φρεσκάδα αλλα και μία πιπεράτη γεύση στο τυρί.
Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο βάζο με καπάκι.
Υλικά
- 1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κλωναράκι φρέσκο πλατυφυλλο βασιλικό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγες νιφάδες κοκκινο καυτερό πιπέρι(ή σπόρια μπούκοβο)
- 4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 200ml ηλιέλαιο
- 200ml ελαιόλαδο
- 300γρ φέτα
Πώς το φτιάχνουμε
- Βάζουμε όλα μας τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά στο βάζο
- Κόβουμε σε κυβάκια την φέτα και την βάζουμε απο πάνω.
- Σκεπάζουμε μεχρι πανω με το ελαιόλαδο και ηλιέλαιο σε ίσες ποσότητες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ελαιόλαδο αλλα στο ψυγείο παγώνει και θα ασπρίσει χαλώντας το οπτικό αποτέλεσμα του βάζου σας.
- Μετά απο μία βδομάδα το τυρί σας θα έχει εμποτιστεί με όλα τα αρώματα και τις γευσεις! Όσο το αφήνετε τόσο πιο δυνατές θα γίνονται.
Προσοχή: Φροντίστε να σκεπάζει το λάδι συνέχεια το τυρί για να μην χαλάσει. Μπορείτε να το διατηρήσετε για ένα μήνα και παραπάνω στο ψυγείο σας. Είναι επίσης μία παρα πολύ καλή μέθοδος για να διατηρήσετε την φέτα σας όταν έχετε σκοπό να λείψετε αρκετές μέρες απο το σπίτι.