*Το άρθρο δεν ειναι διαφημιστικό. Τα προϊόντα που αναφέρονται ειναι προσωπικές προτιμήσεις μου σαν καταναλωτής.
Ξέρω μάνα μου, θα μου πεις : “τοστάκια γνωρίζει πως φτιάχνουν και ο τελευταίος φοιτητής της χώρας. Χρειάζομαι και μυστικά;”
Θα σου πω ναι συμφωνώ, αλλά θα εκτιμήσεις τις 4 συμβουλές που θα σου δώσω για να ανεβάσεις το επίπεδο του τοστακίου σου στο 100%. Στο τέλος θα σου δώσω και τη συνταγή για το τοστ που έφτιαξα και απόλαυσα σήμερα το πρωί.
Καταρχήν ας ξεκαθαρίσουμε το τι θεωρώ εγω “καλό τοστάκι”
Είναι αυτό που με απλά ποιοτικά υλικά πετυχαίνεις την υφή που πρέπει. Το καλό τοστ ειναι ζουμερό μέσα και απέξω τραγανά ξεροψημένο. Αυτός είναι ο ορισμός του καλού τοστ σε μία πρόταση.
Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram! @kserotiefages
4 Μυστικά για να Φτιάξεις το Τέλειο Τοστάκι.
ΜΥΣΤΙΚΟ Νο1: Το τυρί σου και τα αλλαντικά να είναι ποιοτικά.
Φυσικά και έχουν σημασία τα υλικά που χρησιμοποιείς. Εάν έχεις αγαπημένες μάρκες σε τυρί και αλλαντικό διάλεξε αυτές που τις ξέρεις και τις αγαπάς. Ειδικά στο τυρί σου δώσε μεγάλη έμφαση. Η γεύση του τοστ σου εξαρτάται 80% από αυτόν τον λιωμένο υγρό θάνατο.
Προσωπικά προτιμώ ένα καλό τυρί γκούντα όπως το ΝΟΥΝΟΥ GOUDA με την απίστευτη γαλατένια γεύση ή το φανταστικό κίτρινο τυρί Havarti της ARLA το οποίο λιώνει φανταστικά κάνοντας θεϊκή αλμυρόγλυκη καφετιά κρούστα στα σημεία που ψήνεται αυτούσιο επάνω στην τοστιέρα. Μία φέτα είναι αρκετή.
ΜΥΣΤΙΚΟ Νο2: Διάλεξε ψωμί του τόστ ολικής άλεσης.
Έχω παρατηρήσει πως ένα ολικής άλεσης ή ένα πολύσπορο ψωμί του τοστ μου ανεβάζει αρκετά γευστικά επίπεδα το τοστ μου. Θεωρώ πλέον αρκετά μονότονα τα λευκά ψωμιά.
Τα διατροφικά οφέλη σε σχέση με το απλό λευκό ψωμί τα γνωρίζεις ήδη. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μεταβολίζεται πιο αργά και σε κρατάει χορτάτο περισσότερο… κ.τ.λ.
ΜΥΣΤΙΚΟ Νο3: Πρόσθεσε ντομάτα.
Όπως προείπα, μου αρέσει το τοστ μέσα να είναι ζουμερό. Και αυτή την αίσθηση μου τη δίνει η ντομάτα στο τοστ.
Για εσένα που δεν σου αρέσει η ντομάτα βάζεις δεύτερη φέτα τυρί και πατσίζουμε.
ΜΥΣΤΙΚΟ Νο4: Μαγιονέζα.
Το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ μυστικό από τα τέσσερα είναι η μαγιονέζα. Προσοχή: δεν τη βάζεις μέσα στο τοστ σου αλλά ΑΠΟ ΕΞΩ!
Χρειάζεσαι ένα πολύ λεπτό στρώμα μαγιονέζας καλά αλειμμένο απέξω από το τοστ σου. Και οι δύο πλευρές που ακουμπάνε στην τοστιέρα σου πρέπει να είναι αλειμμένες. Η τραγανότητα και η νοστιμιά του τοστ σου εξαρτώνται από αυτό το βήμα. Προσοχή, όταν λέω πολύ λεπτό στρώμα μαγιονέζας το εννοώ! ΜΙΣΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ του γλυκού, κοφτό, από κάθε πλευρά είναι αρκετό! Παραπάνω ποσότητα θα έχει αντίθετα αποτελέσματα. Δε θέλεις να φας “παπαριασμενο” τοστ.
Δες και άλλες συνταγές μου γρήγορα σνακ εδώ:
👉ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ. ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΕΓΓΛΕΖΙΚΟ. 👉 ΨΗΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΜΕ ΤΥΡΙ. ΣΝΑΚ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΑ!
Tο Τέλειο Τοστάκι
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιοΕξοπλισμός που Χρειάζεσαι
- Τοστίερα
Υλικά
- 2 φέτες ψωμί για τόστ ολικής αλεσης. Δοκιμάστε το "Δέκα" του Καραμολέγκου.
- 1 φέτα τυρί γκούντα ΝΟΥΝΟΥ ή Havarti ARLA ή το δικό σου αγαπημένο.
- 2 φέτες αλλαντικό πάριζα, μορταδέλα ή γαλοπούλα
- 1 φέτα ντομάτα λεπτή
- 1 κ.γ. μαγιονέζα μισό κουταλάκι για πάνω και μισό για κάτω.
Οδηγίες
- Ανάβουμε την τοστιέρα.
- Αλείφουμε καλά την κάτω φέτα ψωμιού με το μισό κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα και την τοποθετούμε στην τοστιέρα. Η αλειμμένη πλευρά να ακουμπάει στην κάτω πλευρά της τοστιέρας.
- Προσθέτουμε το τυρί
- Προσθέτουμε μία φέτα αλαντικό
- Προσθέτουμε την λεπτή φέτα ντομάτας
- Προσθέτουμε την δεύτερη φέτα αλλαντικό
- Κλείνουμε το τόστ με την τελευταία φέτα ψωμιού και αλείφουμε καλά με το άλλο μισό κουταλάκι μαγιονέζα. Όπως και πρίν, η αλειμμένη πλευρά να ακουμπάει στην τοστιέρα.
- Κλείνουμε την τοστιέρα και περιμένουμε για 4 λεπτά.
- Απολαμβάνουμε το τελειότερο τοστάκι του κόσμου που μόλις φτιάξαμε.
Το εκανα ετσι ακριβως και βγηκε υπεροχοοοοο