Αυθεντικό Ζυμάρι Ιταλικής Πίτσας (Vera Pizza Napoletana Dough)

25

Αυτή τη συνταγή την απέκτησα από μία μικρή Ιταλική αλευροβιομηχανία που συνεργαζόμουν παλαιότερα εισάγοντας Ιταλικά τρόφιμα και κατ’ επέκταση άλευρα τύπου “00” που χρησιμοποιούν οι Ιταλοί ως επί το πλείστον στα ζυμάρια τους για πίτσα.  Είναι η αγαπημένη μου συνταγή ζυμαριού πίτσας. Βγαίνει λεπτή και υπερβολικά νόστιμη. Δοκιμάστε την  και σίγουρα θα φουσκώσετε απο περηφάνια απο τα συγχαρητήρια που θα σας δίνουν οι φίλοι. Απλά, μοναδική.

Υλικά

  • 600γρ Αλεύρι τύπου “00” (είναι  σκληρό αλεύρι) + έξτρα για το ζύμωμα
  • 390γρ νερό (65% ενυδάτωση)
  • 10γρ αλάτι
  • 3γρ ξηρή μαγιά

Σας δίνω τα υλικά σε γραμμάρια(ακόμη και το νερό). Είναι μία γρήγορη και ευκολη μεθοδος για να πετύχετε την ακριβή ενυδάτωση στη ζύμη σας. Σε ζύμες για ψωμιά και για πίτσα η ακρίβεια στις μετρήσεις σας είναι πολύ σημαντική. Χρησιμοποιήστε μία ζυγαριά κουζίνας.

Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ

Πως το φτιάχνουμε

  1. Φτιάχνουμε τη ζύμη σε ένα μίξερ (με γάντζο) ή ζυμώνουμε με το χέρι. Έχω δοκιμάσει και τις δύο μεθόδους με επιτυχία… στη μέθοδο με το χέρι πάντως, πρέπει “να ξέρεις να βάζεις χέρι”, μην κουραστείτε και το παρατήσετε… χαχα 🙂
  1. Εάν χρησιμοποιήσετε μίξερ ξεκινήστε αργά για δυο λεπτά, γρηγορότερα για τα επόμενα 5 λεπτά και ξανά αργά για άλλα τελευταία δυο λεπτά.
  1. Σκεπάστε το ζυμάρι σας και αφήστε το να ξεκουραστεί για 1μιση με 2 ώρες, ή ώσπου να διπλασιαστεί σε μέγεθος… Αφού φουσκώσει ζυμώστε άλλη μια φορά με τον καρπό του χεριού σας για λίγα λεπτά για να φύγει ο αέρας από τη ζύμη. Φτιάξτε μια μεγάλη μπάλα και μετά χωρίστε την σε τρία ίσα κομμάτια των 275γρ (ζυγίστε τα).
  1. Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τα τελικά μπαλάκια της πίτσας μας. Σχηματίστε με απαλές κινήσεις τρία μπαλάκια από τα τρία ισομερή κομμάτια ζύμης μας, πασπαλίστε με αλεύρι(για να μην ξεραθούν από πάνω), σκεπάστε τα με μια ζεστή νωπή πετσέτα ή μεμβράνη φαγητού  και “παλιά μας τέχνη κόσκινο”: τα αφήνουμε να ξεκουραστούν ΞΑΝΑ.   -Το μυστικό για την τέλεια ζύμη μας είναι να ξεκουράζεται αρκετά!-  Η επιφάνεια των ζυμαριών μας σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να είναι απαλή και μεταξένια στην αφή
  2. Αφήστε τα να ξεκουραστούν αυτή τη φορά για μία ώρα ώστε να γίνουν μαλακά και ελαστικά και να μπορούν εύκολα να πλαστούν σε βάση για πίστα λεπτής κρούστας. Αυτή είναι η “βέρα” Ναπολιτάνα πίτσα.

Εαν δεν πλάσετε αμεσως τα ζυμάρια σας μετά την τελευταία ωρα που θα περάσει, βάλτε τα στο ψυγείο ώσπου να ειστε έτοιμοι.

Συνταγή για την πανεύκολη βασική κόκκινη σάλτσα πίτσας δείτε εδώ

Ώρα να εντυπωσιάσετε! φιλιά!

          

11
ΤΕΛΕΙΟ
2
1
ΑΓΑΠΩ!
3
ΧΑΧΑ
You already used all votes

Join the Conversation

  1. Μαριαννα says:

    Τι πιτσαγιόλο είσαι εσύ μάνα μου; Θα την κάνω σίγουρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close
Μάνα μου! .
Ξέρω τι Έφαγες Πέρσι το Καλοκαίρι © Copyright 2025. All rights reserved.
Close