Υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για πανεύκολα αμυγδαλωτά με πορτοκάλι. Αυτήν την “έκλεψα” απο τον φανταστικό ζαχαροπλάστη Στέλιο Παρλιάρο. Δεν θα πώ παραπάνω, έχω απλά ενθουσιαστεί. Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε!
Θα χρειαστείτε ένα μπλέντερ για να αλέσετε αμύγδαλα και το σιρόπι με τις φλούδες των εσπεριδοειδών και ένα μπολ για να ανακατεψετε τα μίγματα.
Υλικά
- την φλούδα από 1 πορτοκάλι
- την φλούδα από 1 λεμόνι
- 500γρ ζάχαρη
- 100γρ νερό
- 350γρ αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη (ή έτοιμη αμυγδαλόσκονη)
- σουσάμι για την επιφάνεια
Πώς τα φτιάχνουμε
-
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τις φλούδες απο πορτοκάλι και λεμόνι για 10 λεπτά από όταν αρχίσει ο βρασμός για να φτιάξουμε το σιρόπι μας.
-
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το πολτοποιούμε μαζί με τις φλούδες στο μπλέντερ.
-
Ανακατεύουμε το μίγμα με την αμυγδαλόσκονη ώστε να γίνει μία ζύμη που να πλάθετε ευκολα όπως στις φωτογραφίες παρακάτω.
-
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα καλύπτουμε με σουσάμι.
You already used all votes