2φιαλίδιαβανιλίνη(ή αντιστοιχη ποσότητα σε υγρή βανίλια)
15γρ.κακάοσκόνη
½κ.γ.αλάτι
250γρ.λευκή κουβερτούρα(σπασμένη σε πολύ μικρά κομματάκια για μεσα στο μίγμα)
75γρ.λευκή κουβερτούρασπασμένη σε μεγάλα κομμάτια, για την επιφανεια των μπισκοτων αφου ψηθούν
2κ.γ.κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικήςσε τζελ, τα υγρά χρώματα δε θα κάνουν δουλειά.
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά για 5 λεπτά το βούτυρο με τις δύο ζάχαρες ώστε να διαλυθούν. Εναλλακτικλά βάζουμε γαντάκι και με το χέρι ζυμώνουμε το βούτυρο με τις ζάχαρες ώσπου να εχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.
Σταδιακά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο το χρώμα και τις κουβερτούρες, ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ώστε να ενσωματώνονται στο μίγμα.
Αφού το μίγμα μας είναι έτοιμο ξαναφοράμε γάντια και προσθέτουμε το χρώμα και το ανακατεύουμε να πάει καλά παντού.
Τέλος Προσθέτουμε την μεγάλη ποσότητα κουβερτούρας που έχουμε για μέσα στο μίγμα και την ανακατεύουμε να πάει παντου.
Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και σχηματίσουμε 4 μεγάλα μπισκότα ανά ταψί (θέλουν χώρο). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 12 λεπτά. Τα μπισκότα όταν τα βγάλουμε θα φαίνονται μαλακά. Θα σφίξουν μετά όταν κρυώσουν μην τα παραψήσετε
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο και είναι ακόμα μαλακά προσθέτουμε στην επιφάνεια τα μεγάλα κομμάτια κουβερτούρας (2-3 ανά μπισκότο)