Κέικ Νηστίσιμο του 1960 (από βιβλίο μαγειρικής της γιαγιάς μου)
Κέικ Νηστίσιμο του 1960 που θυμίζει φανουρόπιτα σε γεύση, από βιβλίο μαγειρικής που ξέθαψα από την παλιά βιβλιοθήκη της γιαγιάς μου. Ίσως, το καλύτερο VEGAN κέικ που έχω φάει ποτέ!
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ώστε να γίνει ένας χυλός
Αλείφουμε μία φόρμα του κέικ με ελαιόλαδο και προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά. Γυρνάμε τη φόρμα γύρω-γύρω μέσα στον νεροχύτη ώστε να κολλήσει παντού η φρυγανιά και να πέσει η περίσσια.
Προσθέτουμε το μίγμα στη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 40 λεπτά περίπου. Μετά τα 37 λεπτά τσεκάρουμε εάν ψήθηκε συνεχώς μπήγοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ. Εάν βγαίνει στεγνή, είναι έτοιμο.
Αφού κρυώσει το κέικ, πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
Μικρά Μυστικά
Τη δεύτερη μέρα, αφού κρυώσει καλά, το κέικ κόβεται σε φέτες χωρίς να τρίβεται. Ποιος περιμένει όμως μάνα μου μια μέρα;