Μπισκότα με Ταχίνι, του Γηροκομείου. Αυτά τα ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΑ, ΘΕΪΚΑ μπισκότα δημιουργήθηκαν για δίαιτα και είναι ιδανικά για μας που προσέχουμε και ο γιατρός μας κοιτάει με μισό μάτι για τη χοληστερίνη μα και το ζάχαρο.
100γρ.σταγόνες σοκολάτας(κουβερτούρα, για μέσα στη ζύμη)
100γρ.κουβερτούραχονδροκομμένη για την επιφάνεια των μπισκότων αφού ψηθούν.
Οδηγίες
Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τις σοκολάτες σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Αφού ενσωματωθούν όλα τα υλικά, το μίγμα θα είναι κολλώδες.
Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε να πάνε παντου.
Ιδανικά με ένα κουτάλι παγωτού παίρνουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μίγμα και το βάζουμε στο ταψί, αφού έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί. Το κάθε μπισκότο θα απλώσει σε λίγα δευτερόλεπτα και θα είναι έτοιμο για ψήσιμο.
Σε κάθε ταψί βάζουμε μόνο 4 τεμάχια με απόσταση για να μην κολλήσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 8 λεπτά ακριβώς.
Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο και είναι αφράτα, τοποθετούμε πάνω τα χονδροκομμένα κομμάτια κουβερτούρας. Θα φαίνονται άψητα(πολύ μαλακά στο κέντρο) σε αυτό το στάδιο αλλά αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν καλά (1ωρα+) θα σφίξουν και θα ξεκολλάνε από το χαρτί χωρίς να σπάνε.
Μικρά Μυστικά
Εάν χρησιμοποιήσετε κουτάλα παγωτού τα μπισκότα θα βγούνε 11-12 μεγάλα τεμάχια. Για να ψηθούν σωστά στον χρόνο που αναφέρω υπολογίστε στις αναλογίες υλικών που σας δίνω να βγαίνουν τα ίδια κομμάτια μπισκότων που αναφέρω.
Μην ψήσετε πάνω από 4 σε κάθε ταψί για να μην κολλήσουν.
ΑΦΗΣΤΕ τα να κρυώσουν για πάνω από μια ώρα ώστε να διατηρούν το σχήμα τους και να μη σπάνε.
Δείτε την υφή του μίγματος των μπισκότων παρακάτω
Προσοχή εάν πάσχετε από διαβήτη αντικαταστήστε με κρυσταλλική στέβια κατάλληλη για ζαχαροπλαστική. Καταναλώστε σε ποσότητα κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό σας