Είχα μια ιδέα φέτος τις γιορτές! Θα φτιάξω για τον Άγιο Βασίλη μπισκοτάκια βουτύρου γιορτινά με πολύχρωμη κόκκινη διακόσμηση(που του αρέσει) και θα του τα αφήσω κάτω από το δέντρο με ένα ποτήρι γάλα.
200γρ.βούτυρο αγελαδινό(το καλό μάνα μου, όχι μαργαρίνες)
450γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ.ζάχαρηλευκή κρυσταλλική (την απλή)
1κρόκο αβγού
50γρ.γάλαπλήρες
2φιαλίδιαβανιλίνη
Χρώμα ζαχαροπλαστικής σε τζέλ
Οδηγίες
Κόβουμε ΚΡΥΟ το βούτυρο σε μικρά κυβάκια. Χτυπάμε για 5 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη με ένα μίξερ για να ασπρίσει το μίγμα και να διαλυθεί η ζάχαρη, στη συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο αβγού και το γάλα.
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και τη βανιλίνη
Προσθέτουμε το πρώτο μίγμα στο μπολ και ανακατεύουμε στην αρχή με μία ξύλινη κουτάλα και μετά βάζουμε “χέρι” και ζυμώνουμε ώσπου αν ενσωματώσουμε τα υλικά. Θα βγάλουμε ένα ζυμάρι σφιχτό αλλά και τριφτό.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε δυο ίσα μέρη και βάφουμε το ένα με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε τζέλ. Προσοχή: φοράμε γάντια.
Φτιάχνουμε δυο ορθογώνια επίπεδα σχήματα με το καθένα ζυμάρι Τοποθετούμε το ένα ζυμάρι κάτω και το άλλο πάνω, τα τυλίγουμε σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν για μια με δύο ώρες.
Αφού έχει κρυώσει η ζύμη, την ανοίγουμε με ένα πλάστη σε πάχος περίπου ενάμιση εκατοστού.
Τυλίγουμε σε ρολό. Για να έχουμε το κόκκινο σχέδιο από μέσα θα πρέπει όταν τυλίγουμε να βλέπουμε από πάνω την κόκκινη πλευρά.
Κόβουμε σε μπισκότα πάχους 1 εκατοστού. (Οι άκρες του ρολού δε θα βγουν όμορφες γιαυτό προτείνω να τις κόψετε, να τις ξανα-ζυμώσετε και να φτιάξετε άλλα σχέδια μπισκότα χρησιμοποιώντας κουπάτ.)
Για να βγούνε τέλεια στρογγυλά τα μπισκότα τα ισιώνουμε λίγο με το χέρι μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε στους 180°C, σε Προθερμασμένο φούρνο για 10 με 12 λεπτά. Έπειτα τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.