Φτιαγμένες με χουρμάδες, βρώμη και αμύγδαλα. Δεν έχουν μαργαρίνη και βούτυρο μόνο λίγο λάδι καρύδας. Και εάν προσθέσεις και σπόρους chia, λιναρόσπορο και άλλα σποράκια τις κάνεις υπερτροφή!
150γρ.αμύγδαλαή καρύδια ή μισά μισά. Ωμά ή καβουρντισμένα.
200γρ.χουρμάδεςμουλιασμένοι για 8-12 ώρες (εάν είναι φρέσκοι/μαλακοί, δεν χρειαζεται)
60γρ.κονιάκ(εάν θα φάνε παιδιά, βράστε το κονιάκ για 5 λεπτά να φύγει το αλκοόλ και να μείνει το άρωμα)
1κ.γ.κανέλατριμμένη
½κ.γ.γαρύφαλλοτριμμένο
3κ.σ.λάδι καρύδας
Για επικάλυψη
300γρ.κουβερτούρα
1κ.γ.λάδι καρύδας
Για διακόσμηση
100γρ.marshmallow
ζαχαρωτά μάτια
Οδηγίες
Χτυπάμε όλα τα υλικά της πρώτης ομάδας σε ένα πολυμίξερ ώσπου να ενώνονται στο χέρι τα υλικά και να μην είναι πολύ υγρό το μίγμα.
Πλάθουμε σε σχήμα μακρόστενο με τη βοήθεια λαδόκολλας. Το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει μισή με μία ώρα. Το βγάζουμε και χωρίζουμε με μαχαίρι τα σχήματα καριόκας.
Επικάλυψη
Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το λάδι καρύδας σε Μπεν Μαρί. Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά η σοκολάτα ώστε να πήξει λίγο, και μετά καλύπτουμε μία-μια τις καριόκες. Τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά σε μία λαδόκολλα.
Διακόσμηση
Για την αραχνιασμένη διακόσμηση, βάζουμε σε ένα μπολ τα μαρσμέλοου και τα λιώνουμε στο φουρνάκι μικροκυμάτων για 2 λεπτά. (γίνεται και σε κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας)
Με ένα πιρούνι σηκώνουμε το λιωμένο μαρσμέλοου. Θα σχηματίσει ίνες, τις οποίες θα ακουμπάμε πάνω στις καριόκες. Προσθέτουμε τα ζαχαρωτά μάτια.
Μικρά Μυστικά
Εάν θέλουμε στο πρώτο βήμα προσθέτουμε από ένα ή δύο κουταλιές του γλυκού σπόρους chia, λιναρόσπορο, ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο κτλ