Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, όταν είναι χλιαρό προσθέτουμε το μέλι και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και τη βανιλίνη
Χτυπάμε τα αβγά να ενσωματωθεί ο κρόκος με το ασπράδι και τα προσθέτουμε στο αλεύρι, ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το μίγμα με το βούτυρο και το μέλι. Ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε σε φόρμα για κέικ πολύ καλά βουτυρωμένη και ψήνουμε στους 170°C για 30-35λεπτά ή ώσπου να τοποθετούμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και να βγαίνει στεγνή.
Για το σιρόπι μελιού
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό με το μέλι, ανακατεύοντας για 2 λεπτά
Όταν κρυώσει το κέικ τελείως προσθέτουμε την ποσότητα του σιροπιού που θέλουμε.