Είμαι σίγουρος πως αυτά τα Red Velvet Brownies θα τα φτιάχνεις συνέχεια! Δεν είναι βαρετά και κοινότυπα κόκκινα κέικ που τα ονόμασα μπράουνι. Έχω προσθέσει στη συνταγάρα αυτή και λατρεμένο φιστικοβούτυρο! Και ναι είναι αποκάλυψη!
150γρ.Βούτυρο αγελαδινό(το καλό μάνα μου, όχι μαργαρίνη)
280γρ.ζάχαρηλευκή
2φιαλίδια Βανιλίνη
1κ.γ.χρώμα ζαχαροπλαστικήςκόκκινο
4αβγά
30γρ.κακάοσκόνη
130γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κ.γ.λεμόνιή ξίδι
Κρέμα φιστικοβούτυρο
170γρ.Τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
80γρ.Φιστικοβούτυροαπαλό (χωρίς κομματάκια)
80γρ.ζάχαρηλευκή
1φιαλίδιοβανιλίνη
1αβγόΜόνο τον κρόκο του
Οδηγίες
Η συνταγή αποτελείται από δύο βήματα. Πρώτα φτιάχνουμε το κόκκινο μίγμα για τα μπράουνι, μετά την κρέμα φιστικοβούτυρου, και τα ενώνουμε
Βήμα 1: Μίγμα για τα μπράουνι
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ ώσπου να ενωθούν. Εάν αφήσουμε για αρκετές ώρες το βούτυρο εκτός ψυγείου για να μαλακώσει, αυτό το βήμα γίνεται χαλαρά και με το χέρι με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε τα αβγά και τα ενώνουμε με το μίγμα βουτύρου, και έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Θα έχουμε μία υφή ζύμης όπως αυτή των κέικ (δες φωτογραφία). Κρατάμε αυτό το μπολ στην άκρη.
Βήμα 2: Κρέμα φιστικοβούτυρο
Σε δεύτερο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε ώσπου να σχηματιστεί η κρέμα φιστικοβούτυρου
Συναρμολόγηση
Σε ένα ταψάκι 20x30cm τοποθετούμε μια λαδόκολλα και την προσαρμόζουμε καλά στις γωνίες. Εκεί ρίχνουμε το πρώτο κόκκινο μίγμα για μπράουνι που φτιάξαμε.
Από πάνω ρίχνουμε σε σημεία την κρέμα φιστικοβούτυρο.
Με την άκρη ενός κουταλιού, ή (εάν είσαι μερακλής) με δύο τσόπστικς, κάνουμε σχέδια τύπου σίγμα ώσπου να ενώσουμε ελαφρά τα δύο μίγματα. Δε χρειάζεται υπερβολικό ανακάτεμα ώστε να ξεχωρίζουν οι γεύσεις αφού ψηθεί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190°C για 30 λεπτά, ή σε αντιστάσεις στους 200°C για 28-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν αφαιρέσουμε από το ταψί και κόψουμε σε κομμάτια.