4τομάτεςΜεγάλες και ώριμες. Τριμμένες. δλδ περίπου 400γρ τριμμένη τομάτα φρέσκια ή ένα κουτάκι ψιλοκομμένο τοματάκι
1κ.γ.ρίγανη
2φύλλα δάφνης
1κ.σ.μπαχάρι ολόκληρο
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά.
Αφού τα κρεμμύδια μας πάρουν ενα χρυσαφί ωραιο χρώμα ρίχνουμε την τομάτα μας όλα τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τις γαρίδες και σιγοβράζουμε για 7 λεπτα περίπου ωσπου να μαγειρευτουν οι γαρίδες και να δέσει η σάλτσα μας.
Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο(1-2 λεπτά λιγότερο για αλ ντέντε αποτέλεσμα) τα στραγγίζουμε και τα βουτυρώνουμε. Σερβίρουμε στο πιάτο με την σάλτσα μας και τις γαρίδες και προσθετουμε έξτρα φρεσκοτριμμενο πιπέρι.