15ελιέςαφαιρούμε τα κουκούτσια και τις κόβουμε στα 4
2λιαστές ντομάτεςψιλοκομμένες
150γρ.φέτατριμμένη
80γρ.τυρί κρέματυπου φιλαδέλφια
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε τον χυλό με τα βασικά υλικά
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με ενα σύρμα (ή πιρούνι)
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο το γάλα και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε απο τα συμπληρωματικά
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές και το μπέικον και τα προσθέτουμε
Τρίβουμε τη φέτα με το χέρι και τη προσθέτουμε κι αυτή μαζί με το τυρί κρέμα στο μίγμα
Ανακατεύουμε να πανε τα υλικά παντου, μοιράζουμε το μίγμα σε 2 φόρμες του κέικ 25x12cm και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 40 λεπτά (σε αντιστάσεις ψήνουμε στους 200°C για 40 λεπτά)
Μικρά Μυστικά
εάν χρησιμοποιήσουμε την μεγάλη φόρματου κέικ 35x15cm ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 1 ώρα και 15 λεπτά (σε αντιστάσεις ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα και 15 λεπτά)
μη γεμίζετε τις φόρμες μέχρι πάνω γιατί το κέικ φουσκώνει κατα το ψήσιμο και θα ξεχυλίσει.
Αντικαταστείτε τα συμπληρωματικά υλικά με οτι σας αρέσει και έχετε στο ψυγειο. Π.χ. το μπέικον με ζαμπόν ή παριζάκι, την πιπεριά με ψιλοκκομένο μπρόκολο, την φέτα με κεφαλοτύρι ή γκούντα
Δέν εχω προσθέσει αλάτι στην συνταγή γιατί τα υλικά που χρησιμοποίησα έχουν μπολικο (φέτα, μπέικον, ελιές κτλ) εάν τα αντικαταστήσετε με κατι λιγότερο αλμυρό φροντίστε να προσθέσετε αλάτι στο μίγμα σας.