120γρ.βούτυρο αγελαδινόεκτος ψυγείου (να έχει μαλακώσει)
120γρ.καστανή ζάχαρη
2αβγάμεγάλα
60γρ.κακάο σκόνη
1κ.γ.μπέικιν πάουντερ
½κ.γ.αλάτι
100γρ.μελάσα(αντικαταστήστε την εαν δεν βρείτε, με μέλι.)
2φιαλιδιαβανιλίνη
100γρ.σταγόνες σοκολάτας
150γρ.κουφετάκια ζαχαρωτά(τύπου smarties, ή m-n-m's)
20ζαχαρωτά μάτια
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε την ζάχαρη με το μαλακό βούτυρο το οποίο το έιχαμε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε πολύ καλά ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά και τα ενσωματώνουμε, και έπειτα τη μελάσα.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλίνη, τη σκόνη κακάο και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και ανακατεύουμε να πάνε παντου οι σταγόνες σοκολάτας και τα 100γρ κουφέτα σοκολάτας, κρατάμε τα 50 που απομένουν για διακόσμηση. Η υφη του μίγματος που έχετε θα πρεπει να μοιαζει με της φωτογραφίας.
Φτιάχνουμε 15 μπισκοτο-τερατάκια και προσθέτουμε εξωτερικά τα έξτρα κουφέτα και τα ματάκια.
Τοποθετούμε δακόλολα στο ταψί , αφήνουμε δυο δάχτυλα απόσταση ανάμεσα σε κάθε μπισκότο και τα ψήνουμε για 12 λεπτά στους 180°C στον αέρα (200° στις αντιστάσεις)
Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως αφού ψηθούν. Δοκιμάστε τα με ζεστό γάλα.
Μικρά Μυστικά
Ο χρόνος ψησίματος των μπισκότων είναι ανάλογος του μεγέθους που θα τα κάνετε. σε αυτο το μέγεθος μου βγήκαν 15 μπισκότα και ήθελαν 12 λεπτά στον φούρνο. Όταν βγαίνουν είναι μαλακά αλλα σκληραίνουν οταν κρυώνουν. Εάν τα κάνετε μικρότερα φροντίστε να μειώσετε αναλογα τον χρόνο ψησίματος.