900γρζωμό λαχανικών(εαν δεν εχουμε σπιτικό ζωμό, διαλύουμε σε 3 κούπες χλιαρό νερό 2 κύβους λαχανικών)
½κ.γ.πιπέρι
Για το σερβίρισμα
γιαούρτι στραγγιστό
Οδηγίες
Προετοιμασία
Μουλιάζουμε τις φακές απο το προηγούμενο βράδυ για περίπου 8 ώρες για να μαλακώσουν. (ετσι μειώνουμε τον χρόνο μαγειρέματος τουλάχιστον στο μισό.)
Μαγείρεμα
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το πιπέρι και το κύμινο.
Στραγγίζουμε και προσθέτουμε τις φακές, την τριμμένη ντομάτα και τον ζωμό λαχανικών.
Αφου ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε σε μέτρια την ένταση την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 25 λεπτά. Ανακατεύουμε συχνά για να μη κολλήσει το φαγητό.
Σερβίρουμε με μια κουταλιά κρύο γιαούρτι στο κέντρο.
Μικρά Μυστικά
Προσοχή:Εάν χρησιμοποιήσεις τις οδηγίες μέτρησης με κούπες αντί για γραμμάρια, πρεπει να μετράς πάντα με την ίδια κουπα. Μία ιδανική ειναι η κοκκινη κουπα του νεσκαφέ που έχουμε σχεδόν όλοι στα σπίτια μας.Το φαγητό αυτό στην Ανατολή σερβίρεται επίσης και σαν σούπα βελουτέ. Μπορείς στο τέλος να το πολτοποιήσεις σε ενα μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι.