Βάζουμε πρώτα τα φασόλια σε κρύο νερό, να βράσουν για 5΄. Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
Τα βράζουμε για δεύτερη φορά με καθαρό νερό, αλατισμένο(υπολογίζουμε 1 κ.γ. αλάτι σε 1,5 λίτρα νερό), για άλλα 30 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
ψιλοκόβουμε τα λαχανικά (πιπεριές πράσινες, φλωρίνης, μαιντανό, κρεμμύδι)
Για τη σώς Ταχινιού
Σε ένα μούλτι ή μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά και αλέθουμε σε μία λεπτόρευστη σώς. Δοκιμάζουμε το αλάτι στο τέλος και ενα χρειάζεται αναλογα τα γούστα μας, προσθέτουμε.
Σύνθεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα φασόλια με τα ψιλοκομμένα λαχανικά, και τη σώς.
Σερβίρουμε με έξτρα ψιλοκομμένη πιπεριά φλωρίνης και vegan τυρί λευκό θρυμματισμένο.