2λίτραζωμό λαχανικών(εάν δεν έχουμε σπιτικό ζωμό διαλύουμε 1 κύβο ανά 500γρ νερού, για 1 λίτρο δυο κύβους, για 2 λίτρα τέσσερεις κτλ)
Οδηγίες
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το πράσο και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια την πατάτα και το αλεύρι.
Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, δυναμώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 15-20 λεπτά. Όταν μαλακώσουν οι πατάτες ειναι έτοιμη.
Βάζουμε το ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα και αλέθουμε τη σούπα να γίνει "βελουτέ".
Σερβίρουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγους ξηρούς καρπούς.
Μικρά Μυστικά
Εάν είσαι φτωχΙΑ και δεν έχεις ραβδομπλέντερ μάνα μου, θα έχεις ένα φτωχικό μούλτι. Σιγά-σιγά για να μην καείς, μετέφερε εκεί τη σούπα και άλεσε τη.