200γρ.μοσχαρίσια μπριζολάκιακατά προτίμηση λαιμού. Εάν αγοράσετε από άλλο μέρος πχ ελιά ή σπάλα, να ζητήσετε να τα χτυπήσουν καλά ώστε να μαλακώσουν. Ζητήστε επίσης να έχουν πάχος περίπου ένα δάκτυλο.
100γρ. κόκκινες φακές
2κ.σ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας
200γρ.φασολάκιαγια συνοδευτικό
100γρ.μανιτάρια φρέσκαγια συνοδευτικό
1κ.σ.ελαιόλαδο
Οδηγίες
Για τα μπριζολάκια
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι προσθέτουμε τα μπριζολάκια, τα πασπαλίζουμε με το μίγμα μπαχαρικών και αφήνουμε να ψηθούν σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά ανά πλευρά (ανάλογα το πάχος)
Για τον πουρέ
Ταυτόχρονα σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε αλάτι πιπέρι, τις κόκκινες φακές και νερό τόσο όσο να σκεπαστούν. Αφήνουμε να βράσουν. Προσέχουμε το νερό να μην εξατμιστεί όλο. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε.
Σε περίπου 15-20 λεπτά είναι έτοιμες. Κρατάμε 3 κ.σ. Νερό από το κατσαρολάκι και στραγγίζουμε το υπόλοιπο. Αλέθουμε τις φακές σε πουρέ στο μούλτι ή με το ραβδομπλέντερ προσθέτοντας το νερό που κρατήσαμε και μια κουταλιά ελαιόλαδο.
Για τα λαχανικά.
Αφού ετοιμαστούν τα μπριζολάκια τα αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστούν και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. Ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, τα φασολάκια, μια πρέζα αλάτι και λίγο από μίγμα μπαχαρικών για κρέας. Σοτάρουμε ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Συναρμολογούμε το γεύμα μας στο πιάτο βάζοντας τον πουρέ κάτω "σαν σάλτσα", από πάνω το κρέας μας και δίπλα τα λαχανικά.