350γρ.ζυμαρικά(δοκιμάστε τη μακαρονάδα και σε gluten free έκδοση διαλέγοντας ένα ζυμαρικό χωρίς γλουτένη)
150γρ.μανιτάριαψιλοκομμένα
2κ.σ.ελαιόλαδο
1κ.γ.μίγμα μπαχαρικώνδιαλέξτε το αγαπημένο σας ή ένα που να γράφει "μίγμα για κρέας"
150γρ.Σπαράγγια
50γρ.τυρί κίτρινο vegan(νηστίσιμο) τριμμένο.
3κουτάλεςνερόαπό τα ζυμαρικά που βράζουν.
Για την άσπρη σάλτσα:
100γρ.Αμύγδαλα άσπρα, ωμά(καθαρισμένα)
300γρ.γάλα αμυγδάλουή άλλο φυτικό γάλα
½κ.γ.αλάτι
2κ.σ.corn flour(κόρν φλάουρ)(το λένε αλλιώς και νισεστέ)
1κ.σ.μουστάρδα
Οδηγίες
Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό, βάζουμε τα μακαρόνια να βράζουν για όσο χρόνο γράφει στη συσκευασία. Ταυτόχρονα προχωράμε στα υπόλοιπα βήματα.
Φτιάχνουμε την άσπρη σάλτσα
Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά για άσπρη σάλτσα που αναγράφονται παραπάνω. Αλέθουμε καλά. (Θα έχουμε υγρή υφή αλλά με το corn flour που προσθέσαμε θα σφίξει σε σάλτσα όταν το ρίξουμε στο τηγάνι αμέσως.) Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη και συνεχίζουμε (θα την προσθέσουμε στο τέλος της συνταγής)
Ξεκινάμε το μαγείρεμα
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα στη φωτιά
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα σπαράγγια και τα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε με το μίγμα μπαχαρικών και αλατίζουμε. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Αφού απορροφηθεί το ελαιόλαδο, προσθέτουμε μια κουτάλα από το νερό των ζυμαρικών ώστε να βοηθήσουμε στο μαγείρεμα.
Προσθέτουμε την άσπρη σάλτσα και το vegan τριμμένο τυρί
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά κατευθείαν μέσα στη σάλτσα στο τηγάνι. Προσθέτουμε νερό από την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά για να αραιώσουμε τη σάλτσα ΕΑΝ πήξει πολύ.
Video
Μικρά Μυστικά
Εάν δεν είναι εποχή σπαραγγιών αντικατέστησε τα με ίση ποσότητα αρακά κατεψυγμένο, ή ίση ποσότητα με έξτρα μανιτάρια.
Εάν είσαι Βιγκανάκι εξοπλισμένο στην κουζίνα σου, θα έχει σίγουρα διατροφική μαγιά στο ντουλάπι σου. Ένα υλικό που δεν το βρίσκουν εύκολα οι κοινοί θνητοί χαχα. Αντικατέστησε το τριμμένο τυρί με διατροφική μαγιά για έξτρα γεύση τυριού και θρεπτικών συστατικών!