Σε ενα μπολ ρίχνουμε όλα μας τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε.
Λιώνουμε το βουτυρο και περιμένουμε να κρυώσει
Χτυπάμε τα αβγά σε ενα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα.
Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε ένα μικρό τηγάνι στην φωτιά να κάψει καλά. Το βουτυρώνουμε ελαφρά και ψήνουμε ένα-ένα τα πανκεικς μας ώσπου να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα και απο τις δυο πλευρές.
Για τη σάλτσα με μήλα
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο.
Ρίχνουμε τα μήλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ωσπου να λιώσει.
Ρίχνουμε το νερό και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά ώσπου να πήξει η σως.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο πρώτο βήμα λίγο πρίν λιώσει τελείως το βούτυρο, όταν αρχίζει να αφρίζει είναι ώρα να ρίξουμε τα μήλα μας. Εάν το αφήσουμε παραπάνω στην φωτιά θα μας καεί και θα χαλάσει όλη συνταγή.
Μικρά Μυστικά
ΜΥΣΤΙΚΟ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ζυμης: Ιδανικά ρίχνουμε λίγο μίγμα κάθε φορά και δεν το απλώνουμε οπως τις συμβατικές κρεπες αλλα το αφήνουμε στο κέντρο για να γινει παχύ και αφράτο. όταν δουμε οτι κανει φουσκάλες και στεγνώνει απο την πανω πλευρά είναι ώρα να γυρίσουμε να ψήσουμε και απο την άλλη.