Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπέν μαρί. Βάζουμε μια κατσαρόλα με λίγο νερό στη φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και στερεώνουμε επάνω στην κατσαρόλα ένα μπολ, ανοξείδωτο ή γυάλινο, στο οποίο έχουμε ρίξει τη σοκολάτα, ψιλοκομμένη. Αυτό θα πρέπει να στέκεται επάνω στο στόμιο της κατσαρόλας και να μη βυθίζεται στο νερό, ώστε η σοκολάτα να λιώνει με την επίδραση του ατμού που εγκλωβίζεται κάτω από το μπολ. Καθώς λιώνει, πρέπει να την ανακατεύουμε συχνά.
Αποσύρουμε απο την φωτιά όταν λιώσουν οι σοκολάτες. Βουτάμε ένα μελομακάρονο στη λιωμένη σοκολάτα.
Το βγάζουμε και το ακουμπάμε σε λαδόκολλα.
Πρίν συνεχίσουμε στο επόμενο, το διακοσμούμε. Ξεκινάμε βάζοντας τα μάτια, μετα τη μύτη και στο τέλος τα δύο κερατάκια -πρετζελ στα πλάγια.
Επαναλαμβάνουμε για όλα τα μελομακάρονα που έχουμε.
Κατασπαράζουμε 3 μελομακάρονα και μετά παρουσιάζουμε τα υπόλοιπα στους φίλους μας γιατι δε θα μείνουν για μας! χαχα
Μικρά Μυστικά
Την κουβερτούρα δεν τη λιώνουμε ποτέ απευθείας στη φωτιά επειδή μπορεί να καεί. Η θερμοκρασία πρέπει να ανεβαίνει σταδιακά και η σοκολάτα να μην έρχεται σε απευθείας επαφή με την πηγή της θερμότητας. Γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιούμε μπεν μαρί.