Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρότερα κομμάτια.
Ξεκινάμε την ενσωμάτωση με το χέρι μας. Δέν θέλουμε να το ζυμώσουμε απλά να ξεκινήσουν να ενώνονται τα υλικά. Η υφή σε αυτό το στάδιο θα πρέπει ειναι όπως της φωτογραφίας.
Ρίχνουμε το μισό νερό, το ενσωματώνουμε στη ζύμη και σιγά σιγά ζυμώνουμε και προσθέτουμε νερό ώσπου να ενωθεί το μίγμα σε μια σφιχτή μπάλα. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ(πόσο πρωτεϊνη έχει) ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ(υγρασία κτλ.), το ζυμάρι απορροφάει διαφορετικές ποσότητες νερού καθε φορα. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΕΡΟ, γιαυτο το προσθέτουμε σταδιακά ώσπου να εχουμε ενα σφιχτό ζυμάρι τάρτας οπως στην φωτογραφία.
Αφού τελειώσουμε με το ζυμάρι μας το πατάμε σε σχήμα δίσκου, το τοποθετούμε σε μια ναϊλον σακούλα φαγητού(ή μεμβράνη) και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πρίν το χρησιμοποιήσουμε.
Για γλυκιά βάση τάρτας
Στο πρώτο βήμα της προηγούμενης διαδικασίας προσθέτουμε 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη και την σκόμη βανιλίνης. Συνεχίζουμε την συνταγή οπως παραπάνω.