150γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(απλό ή ολικής)
50γρνιφάδες βρώμης
140γρβούτυρο αγελαδινό(έχει και βούτυρο αγελαδινό light στα σουπερμαρκετ. γίνονται πιο ελαφριά με την ίδια γεύση και άρωμα!)
150γρζάχαρηκαστανή
200γργιαούρτι στραγγιστό 2%
2αβγά
2φιαλίδιαβανίλιας
1ώριμη μπανάναμεγάλη, ή δύο μικρές
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C
Στο μπολ μας ρίχνουμε την φαρίνα, την βρώμη, τη ζάχαρη και την βανίλια και ανακατεύουμε.
Λιώνουμε το βούτυρο στο φουρνάκι μικροκυμάτων ή σε ενα μπρίκι σε χαμηλή φωτιά. Το ρίχνουμε στο μίγμα.
Λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες και τις προθέτουμε κι αυτές
Χτυπάμε ελαφρώς και ρίχνουμε τα αβγά, και στη συνέχεια το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
στρώνουμε χαρτάκια σε ένα ταψάκι για μάφινς προσθέτουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180οC για 20-25' περίπου ή ώσπου να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα στην επιφάνεια.
Μικρά Μυστικά
Μπορούμε αντί για κεκάκια να κάνουμε ενα μεγάλο κέικ με το ίδιο μίγμα χωρία να αλλάξουμε αναλογίες. απλά αλλάζει ο χρόνος ψησίματος.Σε αυτή την περίπτωση:
Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ(για να ξεκολλάει ευκολα αφου ψηθεί). Βάζουμε το μίγμα μας στην φόρμα και ψήνουμε στον αέρα στους 180°C για 35′ με 40' περίπου ή ώσπου να τοποθετούμε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και να βγαίνει στεγνή.