3μπανάνες ώριμες, μέτριο μέγεθος, λιωμένες με το πιρούνι
3αβγάμεγάλα
80mlηλιέλαιο
80mlμέλι
60ml γάλα
3σύκα ξεράή άλλα ξερά φρούτα ή ξηρούς καρπούς, ψιλοκομμένα
λίγο μούσλι για το πασπάλισμα
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Στρώνουμε δύο ταψάκια για μάφινς με χαρτάκια. (Μυστικό: εάν δεν έχετε από τα έτοιμα χαρτάκια για μαφινς και καπκεικς, κόψτε σε τετράγωνα και χρησιμοποιήστε λαδόχαρτο).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεα μαζί. Το αλεύρι, τα ψιλοκομμένα σύκα, το μούσλι, την κανέλα, την μαγειρική σόδα, το αλάτι, τις βανίλιες, τον στιγμιαίο καφέ και τη ζάχαρη
Σε ένα δεύτερο μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με ενα πιρούνι και προσθέτουμε ανακατεύοντας συνέχεια: τα αυγά, το ηλιέλαιο, το γάλα και το μέλι
Ρίχνουμε το μίγμα με τα υγρά στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μίγμα μας στο ταψάκι με τα χαρτάκια και πασπαλίζουμε με λίγο μούσλι σε καθένα. Ψήνουμε για 13-14 λεπτά στον αέρα στους 200οC