Φέτος έφτιαξα την καλύτερη μαρμελάδα βύσσινο που έχω φαει ποτέ! Θυμίζει γλυκό του κουταλιού λόγω των αρωματικών και των μπαχαρικών που εχει μέσα. Υπέροχη συνταγή, την έγραψα αμέσως για να μην την χασω! Φυσικά μπορείτε να την κάνετε παραδοσιακά χωρίς τα εξτρα αρωματικά που σας γράφω αλλα πραγματικά αξίζει!
15γρζελατίνησε σκόνη ή φύλλα (το καθε φύλλο ειναι 5γρ)
1κ.γ.γαρύφαλλοτριμμένο
2κ.σ.κανέλατριμμένη
3φιαλίδιαβανιλίνη
1λεμόνιτον χυμό
Οδηγίες
Ζουλίξτε με τα χέρια σας τα βύσσινα καλά να βγάλουν τον χυμό τους στο μπόλ που τα έχετε καθαρίσει.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε τα βύσσινα με την ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να αφρίζει. Ανακατεύουμε συνεχώς.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το γαρύφαλλο, την κανέλα, τα 3 φιαλίδια βανιλίνης. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να παρουν ακόμα μία βράση.
Βγάζουμε σε ένα μπόλ τα βύσσινα απο το σιρόπι που βράζει ώστε να το πήξουμε καλα και ετοιμάζουμε την ζελατίνη.
Σε παγωμένο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε 4-5 λεπτά να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε καλά και τα προσθέτουμε στο καυτό σιρόπι μας. Ανακατεύουμε καλά.
Σε αυτό το στάδιο αποστειρώνουμε τα βάζα μας σε ένα φούρνο στους 100°C
Ενώνουμε τα βύσσινα που έχουμε στο μπόλ με το δεμένο σιρόπι μας και αφήνουμε να παρει ακόμα μία βράση.
Βάζουμε καυτή την μαρμελάδα στα ζεστά βάζα, κλείνουμε τα καπάκια και αναποδογυρίζουμε για να σφραγγίσουν και να κρυώσουν καλά.
Μικρά Μυστικά
Υπέροχη και για να καλύψετε τα ταρτάκια σας ή ένα cheesecake! Τα αρώματα της ειναι φανταστικά!
Διατηρούμε εκτός ψυγείου για πολλούς μήνες. Εαν ανοίξετε ένα βάζο διατηρήστε το στο ψυγείο και καταναλώστε το σε 2 εβδομάδες το πολύ.
Εάν σας πήξει υπερβολικά (θα συμβεί εάν δεν έχετε αρκετό χυμό απο τα βύσσινα σας) ενώ ειναι στην φωτιά ακόμη αραιώστε με λίγο νερό ωσπου να το φέρετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα