Τα πολύ περίεργα υλικά τα έχω αντικαταστήσει με υλικά που μπορείτε να βρείτε σε κάθε Ελληνικό σουπερμάρκετ εύκολα για λόγους ευκολίας και οικονομίας. Την συνταγή την δοκίμασα 3 φορές με τα ίδια υλικα και βγήκε υπέροχη! Εάν θέλετε όμως να χρησιμοποιήστε τα αυθεντικά κινεζικά, σας γράφω όπως τα μετέφρασα απο την συνταγή απο δίπλα όπου έκανα την αντικατάσταση.
2κ.σ.ηλιέλαιο(η συνταγή έλεγε σησαμέλαιο. Για λόγους οικονομίας και ευκολίας το άλλαξα)
1κ.σ.σάλτσα σόγιας
1κ.σ.τζίν ή βότκα ή ρούμι(η συνταγή έλεγε shaoxing wine, είναι ένα Κινέζικο κρασί απο ρύζι. Για λόγους οικονομίας και ευκολίας το άλλαξα)
1κ.σ.κρεμμυδάκι φρέσκοψιλοκκομένο
2μανιτάρια
1κ.γτριμμένο φρέσκο τζίντζερ
2κ.γ.νισεστέ ή κόρν φλάουρ
1κ.γWorcestershire sauce(η συνταγή έλεγε oyster sauce. Για λόγους ευκολίας το άλλαξα)
5σταγόνεςσάλτσα σόγιας
1/8κ.γ.αλάτι
1/4κ.γ.ζάχαρη
1πρέζαλευκό πιπέρι
100γρ.νερό
Οδηγίες
Για τη ζύμη
Ανακατεύουμε την μαγιά με το χιαρό νερό και τη ζάχαρη και την αφήνουμε να ενεργοποιηθεί (10 λεπτά). Θα αφρίσει όπως στην φωτογραφία.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την ενεργοποιημένη μαγιά και ζυμώνουμε καλά για 5-6 λεπτά
Θα πρέπει να έχουμε μία σχετικά σκληρή αλλά ομοιόμορφη ζύμη όπως στην φωτογραφία. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1-2 ώρες.
Για τη Γέμιση με τον Κιμά
Ψιλοκόβουμε καλά όλα μας τα λαχανικά (-καλά λεω!! δές πως το έκανα εγω κάτω. Μην εισαι τεμπέλα! χαχα) Τα μανιτάρια, το κρεμμυδάκι και το τζίντζερ.
Βάζουμε σε ένα μπόλ όλα τα υλικά και σταδιακά προσθέτουμε 100 γρ νερό ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να απορροφηθεί.
Συναρμολόγηση
Κόβουμε τη ζύμη σε 12 ίσα μπαλάκια.
Τα ανοίγουμε σε κύκλους με εναν πλάστη ή πιέζοντας τα με την παλάμη μας.
Βάζουμε στο κέντρο μία κουταλιά γέμισης και το κλείνουμε καλά κάνοντάς το πουγκάκι ή μπαλάκι.
Μαγείρεμα
Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν ακόμα μία φορά για 10-15 λεπτά και τα ατμίζουμε στον ατμομάγειρα για 15 λεπτά. (ή στο ειδικό σκεύος μπαμπού που χρησιμοποιούν στην κίνα πάνω απο μία κατσαρόλα με νερό που βράζει.)