Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια για να λιώσουν πιο εύκολα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να αρχίσει να αχνίζει (λίγο πρίν βράσει). Την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα.
Μικρά Μυστικά
Χρησιμοποιούμε την γκανάς όσο είναι ακόμα ρευστή, καθώς όσο μένει σφίγγει.
Εάν θέλουμε να γαρνίρουμε τούρτα, την αφήνουμε να σταθεροποιηθεί εντελώς στον κάδο του μίξερ και στη συνέχεια την χτυπάμε ώσπου να γίνει αφράτη (περίπου σαν σαντιγί)
Μπορούμε να αρωματίσουμε την γκανάς με λίγο λικέρ ή κονιάκ, με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, με κάποιο σιρόπι φρούτου ή και με ένα μυρωδικό, όπως δυόσμο. Στην περίπτωση του μυρωδικού δεν αρωματίζουμε την κρέμα μας στο τέλος αλλά την κρέμα γάλακτος κατα το ζέσταμα. Τσαλακώνοιυμε με τα χέρια μας μερικά φύλλα από το μυρωδικό και τα βάζουμε μέσα στην κρέμα (τα αφαιρούμε όταν ζεσταθεί πρίν την ρίξουμε στην σοκολάτα)
Η vegan/νηστίσιμη εκδοχή αντί για κρέμα γάλακτος έχει χυμό φρεσκοστυμμένου πορτοκαλιού, θα πρέπει όμως σε αυτή την περίπτωση να βράσει ο χυμός για να λιώσει η σοκολάτα μας διότι δεν περιέχει τα λιπαρά της κρέμας που βοηθούν στο λιωσιμο σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.
Αν θέλουμε να βάλουμε διαφορετική κουβερτούρα κρατάμε την ποσότητα της κρέμας γάλακτος αλλάζουμε την ποσότητα της κουβερτούρας ως εξής:Ποσότητα κουβερτούρα με % ΚΑΚΑΟ500 γρ. κουβερτούρα με 66% - 72% κακάο 900 γρ. κουβερτούρα γάλακτος 1.200 γρ. λευκή κουβερτούρα