1τομάτα μεγάλη τριμμένη(ή ενα κουτί ντοματάκι ψιλοκκομένο)
αλάτι
πιπέρι
5κ.σ.Ελαιόλαδο
1πιπεριά φλωρίνης
1καρότο
1κλωνάρι σέλινο
1πράσομικρό
1σκελίδα σκόρδο
Για τη μπεσαμέλ
1λίτροφρέσκο γάλα
2κ.σ.βούτυρο γεμάτες
2κ.σ.αλεύρι
1/4κ.γ.μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
2αβγάτο ένα ολόκληρο και απο το δεύτερο μόνο τον κρόκο
Οδηγίες
Για τα μακαρόνια
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα μεγάλη με καλά αλατισμένο νερό, στον μισό χρόνο που γράφει το πακέτο(5-6 λεπτά περίπου). Πρέπει να είναι μισο-μαγειρεμένα γιατι θα ψηθούνε και στον φούρνο. Τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην στεγνώσουν και κολλήσουν.
Φτιάχνουμε τον κιμά
Σε ένα μούλτι αλέθουμε το καρότο, το σέλινο, την πιπεριά, το πράσο και το σκόρδο. (εάν θέλουμε απλά ψιλοκκόβουμε ολα τα λαχανικά σε κυβάκια)
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σωτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον κιμά, το τοματάκι και το μίγμα με τα λαχανικά που αλέσαμε στο μούλτι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά ώσπου να ξεχωρίσει καλά ο κιμάς στο τηγάνι. Όταν σκουρίνει καλά το χρώμα του είναι έτοιμος, τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ
Δύο κανόνες βασικοί και θα σας πετύχει με την πρώτη:1) Πρέπει να είστε απο πάνω απο την κατσαρόλα σας συνέχεια και 2) Όλα τα υλικά σας θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου άρα βγάλτε τα απο το ψυγείο νωρίς.
Ξεκινώντας τοποθετούμε ενα σκεύος σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Λίγο πρίν λιώσει τελείως(για να μην καεί) προσθέτουμε το αλεύρι και ξεκινάμε να ανακατεύουμε γρήγορα με έναν αβγοδάρτη. Θα πρέπει το μίγμα μας να πάρει την υφή σαν αυτή ενος σφιχτού πουρέ.
Αμέσως ρίχνουμε το γάλα μας σε 3-4 δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να ενσωματωθεί όλο.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να πήξει η κρέμα μας.
Τέλος, ανακατεύοντας γρήγορα προσθέτουμε τα αβγά ώσπου να ενσωματωθούν στην κρέμα.
Συναρμολόγηση
Ξέρετε ντε, κάτω τα μακαρόνια, απο πάνω άπλωμα καλά ο κιμάς και πάνω πάνω η μπεσαμέλ η τέλεια! (κρατήστε λίγη μπεσαμέλ να την φάτε σε ένα μπόλ... είναι η απόλαυση-επιβράβευση της μερακλούς! χαχα