400γρμπισκότα πτι-μπερ(το πακέτο έχει περίπου 200γρ, ανάλογα την μάρκα)
100γρκονιάκ(μπορείτε να το αντικαταστήσετε με χυμό λεμόνι ή πορτοκάλι)
250γρβούτυρο αγελαδινό
200γρζάχαρη άχνη
50γρκακάο σκόνη
2αβγάμέτρια
Οδηγίες
Τρίβουμε τα μισά μπισκότα στο μούλτι και τα άλλα μισά σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι μας.
Περιχύνουμε με το κονιάκ.
Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην βράσει.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη άχνη, τα αυγά και το κακάο χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μπολ.
Όταν αναμειχθούν καλά τα υλικά και το μείγμα γίνει λείο σάν κρέμα, ρίχνουμε στο ίδιο μπόλ τα τεμαχισμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα με το μίγμα.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Σερβίρουμε με το κουτάλι ακανόνιστες/ανώμαλες μπάλες.