νερόαπο το ψυγείο. (θα χρειαστούν περίπου 5-6 κουταλιές της σούπας)
Οδηγίες
Mούλιασμα / Προετοιμασία
Όπως όταν μαγειρεύουμε όσπρια τις περισσότερες φορές, για να αφρατέψουν τα ρεβίθια μας, τα βάζουμμε σε ενα μεγάλο μπολ σκεπασμένα με νερό και προσθέτουμε μισή κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα. Τα αφήνουμε αρκετές ώρες, ιδανικά απο το προηγούμενο βράδυ.
Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό για 40 λεπτά με μία ώρα ωστε να "παραβράσουν". Αφου βράσουν τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε.
Φτιάχνουμε το χούμους
Στο μπλέντερ μας προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια, το ταχίνι, το λεμόνι το κύμινο, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. (δηλαδή όλα εκτός απο το νερό κ το αλάτι-πιπέρι.)
Ξεκινάμε να αλέθουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό ώσπου να εχουμε μια υφή "πάστας".
Προσθέτουμε στη μύτη απο το κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και αλέθουμε να παει παντού.
Σερβίρουμε σε ένα μπόλ. Στολίζουμε κανοντας βαθουλώματα με ενα κουτάλι στη μέση του χούμους και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και απολαμβάνουμε!