Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, και αφού ζεσταθεί σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 5 λεπτά να μαλακώσουν και να μαραθούν
Προσθέτουμε τα εντόσθια, δύο "τσιμπιές" αλάτι και πιπέρι, την ρίγανη και το τζίντζερ(προαιρετικά) και τα σωτάρουμε για 10 λεπτά.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας το κρασί ωστε να "σβήσουμε" το φαγητό και νερό τόσο ώστε να σκεπάζει κατα ένα δάχτυλο τα συκωτάκια. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά και να μειωθεί το νερό ώσπου να σχηματίσει μια λαδερή σάλτσα.
5 λεπτά πρίν το βγάλουμε απο τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού. Δοκιμάζουμε το φαγητό και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι, πιπέρι και λεμόνι συμφωνα με τα γούστα μας.
Μικρά Μυστικά
Σας προτείνω να μην παραλείψετε το φρέσκο τζίντζερ. Δίνει μια απίστευτα δροσερή και πικάντικη γευση ταυτόχρονα. Το θεωρώ το μυστικό συστατικό του πιάτου, ωστόσο το φαγητό θα είναι το ίδιο νόστιμο και χωρίς αυτό.