Στραπατσάδα "Γκρέκα"

Κουζίνα Ελληνική
Προετοιμασία 5 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 15 minutes
Συνολικός Χρόνος 20 minutes
Μερίδες 2 μερίδες
Θερμίδες 335 kcal

Υλικά

  • 7 αβγά μεγάλα
  • 2 τομάτες μεγάλες, σφιχτές (βάλτε παραπάνω εάν είναι μικρες)
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μικρό σε λωρίδες
  • 1/2 πιπεριά γλυκιά ή καυτερή, ανάλογα τα γούστα
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. δυόσμος

Εκτέλεση

Προετοιμασία

  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά ώσπου απλά να σπάσουμε και να ανακατεψουμε τους κρόκους με τα ασπράδια χωρίς να  να γίνουν αφρός. Τα αλατοπιπερώνουμε(2 πρέζες αλάτι -μία πιπέρι) και τα αφήνουμε στην άκρη.

  2. Κόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε λωρίδες και τα κρατάμε στην άκρη

  3. Καθαρίζουμε τις ντομάτες απο τις φλούδες εάν θέλουμε, αλλά ιδανικά, πρεπει να αφαιρέσουμε τα υγρά και τα  σπόρια απο μέσα τους για να μη βγούν όλα στο μαγείρεμα.

  4. Μαγείρεμα

  5. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, χωρίς το λάδι, αφήνουμε τις ντομάτες για περίπου 10΄ ώστε να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους. 

  6. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας(πιπεριά, κρεμμύδι), την ρίγανη και τον δυόσμο, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, άλλες δύο πρέζες αλάτι και ανακατεύουμε.

  7. Περιχύνουμε τις ντομάτες με το μίγμα των αβγών. Ανακατεύουμε και σιγοψήνουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν παραψήνουμε την στραπατσάδα γιατί στεγνώνει. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΙΣΑ-ΙΣΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΡΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.

  8. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Μικρά Μυστικά

Tips για τέλεια στραπατσάδα

Πολλοί προσθέτουν τυρί στην στραπατσάδα τους. Προτείνω τυρί φέτα που μπορείτε να την προσθέσετε λίγο πρίν βγάλετε τα αβγά απο το τηγάνι. *Οι θερμίδες που υπολογίζουμε στην αρχή της συνταγής είναι χωρίς το τυρί. Μή τα θελεις και όλα δικά σου μανα μου... :)

Στην Θράκη ο καβουρμάς είναι must σε μία σωστή πρόστυχη στραπατσάδα. Ή το λουκάνικο το χωριάτικο βεβαίως-βεβαίως! Φυσικά το προτηγανίζουν το λουκάνικο και το έχουν έτοιμο για να το προσθέσουν στο τηγάνι. Μή πεις δε σου τά 'πα. Δοκίμασέ τα!