Διάβασα πως την σαλάτα αυτή στη Πολωνία παραδοσιακά την σερβίρουν παραμονή χριστουγέννων. Εγω επειδή είμαι ανάποδος άνθρωπος σας την έφτιαξα καλοκαίρι. Και μπράβο μου! :)
5κ.σ.sour cream εάν δε βρείτε, ανακατέψτε σε ενα μπόλ 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος πλήρης με 1 κ.σ. λεμόνι και αφήστε το για 2-3 ώρες στο ψυγείο να πήξει. Πολλαπλασιάστε τη συνταγή σε 4 προς 1 ανάλογα την ποσότητα που θέλετε (πχ σε 8 κ.σ. κρέμα, 2 κ.σ. λεμόνι)
1/4κ.γ.ζάχαρη(μία πρέζα)
αλάτι
πιπέρι
άνιθο1/4 απο το ματσάκι ή όσο σας αρέσει.
Οδηγίες
Κόβουμε τα αγγούρια σε ροδέλες, μαδάμε τον άνιθο πετώντας τα κοτσάνια, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ανάλογα το πως προτιμούμε την γεύση προθέτουμε αλάτι και πιπέρι