Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα.
Διαδικασία
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης για 3 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Ιδανικά μετά το χτύπημα δεν θα φαίνεται η ζάχαρη στο βούτυρο.
Προσθέτουμε το αβγό, τις βανίλιες και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι τη σόδα, το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε με προσοχή ώσπου να αναμιχθούν τα υλικά. (με προσοχή λεω για να μη πεταχτεί το αλεύρι σε όλη τη κουζίνα μάνα μου, τι γιατι; )
Τέλος προσθέτουμε τα μισά και λίγα παρανω m&m’s μέσα στη ζύμη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν όλα μας τα υλικά.
Με το ίδιο (μεγαλο)κουτάλι παίρνουμε ίδιας ποσότητας κουταλιές ζύμης και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα πάνω στο ταψί μας, έχοντας αφήσει αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί με το ψήσιμο θα απλώσουν και υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν.
Αφού έχουμε τοποθετήσει τη ζύμη στα ταψιά βάζουμε στην επιφάνεια καθε μπισκότου λίγα κουφετάκια διασκορπισμένα έτσι ώστε να δείχνουν όμορφα μετα το ψήσιμο.
Τα ψήνουμε για 10′ στους 180οC. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί.
Μικρά Μυστικά
ΦΤΙΑΞ'ΤΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΡΤΥ!
Μπορούμε να φτιάξουμε τη ζύμη 2-3 μέρες πρίν το ψήσιμο και να την αποθηκέυσουμε στο ψυγείο.
Επίσης όταν ψηθούν και κρυώσουν καλά μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα σακουλάκι ψυγείου και να τα καταψύξουμε για εώς και 3 μήνες. Όταν τα βγάλουμε, τα ξανα ψήνουμε για 2-3 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσουν και σεβίρουμε! θα είναι σαν να βγήκαν μόλις απο το φούρνο!